Ingrediente
- 2 cartofi medii (cca 400 g)
- 4 ouă
- 150 g caşcaval
- 50 ml lapte
- sare, piper
- 1 linguriţă pătrunjel
Cum se prepară
Fierbe cei doi cartofi cu apă suficientă şi un praf generos de sare, până ce pot fi pătrunşi cu uşurinţă, potrivit retetepractice.ro. În răstimp, separă ouăle şi bate albuşurile cu un praf de sare. Separat, combină gălbenuşurile cu cartofii zdrobiţi, apoi adaugă caşcavalul, laptele, sarea şi piperul.
Încorporează albuşurile bătute spumă până se ţin de tel, folosind o spatulă, cu mişcări de jos în sus. Toarnă compoziţia în forme mici rotunde de porţelan sau în forme de brioșe unse cu unt. Umple formele până sus, apoi dă-le la cuptor la 220 grade pentru 15-20 minute, sau până când se rumenesc şi se umflă considerabil.
Serveşte sufleul de cartofi presărat cu câteva fire de pătrunjel tocat, după ce preparatul s-a răcit puţin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă