Sufleu de broccoli, "rețeta copilăriei" lui Alexandru Rafila - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a gătit sufleu de broccoli, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Gătit la costum”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în cadrul emisiunii „Gătit la costum” de la Antena 3 CNN că printre preparatele care îi aduc aminte de copilărie se află sufleul de broccoli, dar şi supa de găină cu găluşte şi şniţel de pui cu cartofi piure. Totuși, la TV a ales să gătească sufleul de broccoli, mărturisind că gătitul este una dintre pasiunile sale.

"Cea mai apropiată de sufletul meu, în afară de bucătăria românească, este bucătăria italiană. Este o bucătărie relativ simplă, cu ingrediente naturale foarte multe, multe legume, peşte.", a spus ministrul Sănătății.

”Dacă îi veți întreba pe colegii mei de la birou, veți afla că de multe ori mâncarea pe care o mâncăm este mâncarea pe care eu o gătesc fie la ore foarte timpurii, fie foarte târziu, depinde de cum am timp” a mai spus Alexandru Rafila. 

Sufleu de broccoli, rețeta lui Alexandru Rafila

Ingrediente pentru sufleul de broccoli sunt:

500 g broccoli;

100 g unt;

6 linguri de amidon;

200 ml de lapte

100 g cașcaval;

3 ouă;

sare;

piper.

Mod de preparare

În primul rând trebuie să topești untul într-o cratiță, la foc mic. După ce untul s-a topit adăugăm în cratiță cele 6 linguri de amidon și amestecăm ușor. Următorul pas este să adăugăm laptele, de asemenea mestecăm totul ușor până când se omogenizează. Amestecăm la foc mic, până când compoziția noastră are o consistență potrivită, adică până când sosul începe să se îngroașe. Nu uitați să adăugați și un pic de sare.

Rade cașcavalul și adaugă-l în sos. Amestecă bine până când cașcavalul este complet topit și sosul este omogen.

Taie broccoli în buchetele mici și fierbe-le în apă cu sare timp de aproximativ 5-7 minute, până când devin ușor moi. După ce sunt fierte, scurge apa și lasă broccoliul să se răcească puțin.

Într-un bol mare, bate ouăle până când devin spumoase. Amestecă broccoli cu sosul: Adaugă bucățile de broccoli fierte în bolul cu ouă bătute. Apoi, adaugă sosul de cașcaval și amestecă ușor pentru a încorpora toate ingredientele.

Toarnă amestecul în tavă și nivelează suprafața. Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace sufleul timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devine auriu și ferm la atingere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel