Suedia. Mai multe cărți sfinte ale musulmanilor au fost arse de Paștele catolic, poliția luptându-se cu extremiștii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@MArizanti)
Sursă foto: Twitter (@MArizanti)
De Paștele catolic, în Suedia, mai multe cărți sfinte ale musulmanilor, Coran, au fost arse de o grupare de extremiști, care s-au confruntat cu poliția. 

Trei persoane din orașul suedez Norrköping au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost lovite de gloanțele poliției în timpul unor ciocniri între poliție și protestatari. Revolta a avut loc în urma incendierii unor cărții sfinte, fapt care a provocat revolte în mai multe orașe suedeze în weekendul de Paște.

În unele locuri, contraprotestatarii au atacat poliția înaintea demonstrațiilor planificate de extrema dreaptă. Premierul Magdalena Andersson a condamnat violența, scrie CNN

Trei suspecți de crimă au fost răniți

”Trei persoane par să fi fost lovite de ricoșeuri și sunt acum îngrijite la spital. Toți cei trei răniți sunt arestați sub suspiciunea de crimă", a declarat poliția într-un comunicat online, adăugând că niciuna dintre rănile suferite nu le pune viața în pericol.

Poliția a declarat că situația din Norrköping s-a calmat duminică seara.

Poliția și protestatarii au fost implicați în ciocniri violente în ultimele zile, mai mulți polițiști fiind răniți și mai multe vehicule incendiate.

Un politician danez a dat startul

Violențele a început joi după o demonstrație organizată de Rasmus Paludan, liderul partidului politic danez de extremă dreaptă Hard Line. Paludan, care a avut permisiunea pentru a organiza o serie de demonstrații în toată Suedia în weekendul de Paște, este cunoscut pentru arderea cărților sfinte ale musulmanilor.

Malmö, aproape sub asediu

Oraşul Malmö din sudul Suediei a fost în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică scena mai multor episoade violente, în urma unor contra-manifestanţi care au denunţat intenţia unei mişcări de extremă dreapta de a da foc unui exemplar de Coran, a anunţat duminică poliţia suedeză, transmite Agerpres, citând AFP.

"Au existat incendii în diferite locuri în timpul nopţii la Malmö", au anunţat forţele de ordine suedeze într-un comunicat.

Au fost incendiate pubele, un autobuz şi o maşină. Au fost depuse mai multe plângeri pentru vandalism, se precizează în comunicat.

Citește mai multe AICI: Violențe în Suedia, după o manifestație de extremă dreapta

Cea mai puternică armă a rușilor. Efectele urmărite, mai grave decât ne așteptam. Probabil adevăratul plan al lui Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel