Sucuri produse în România, RETRASE din Metro, Carrefour, Selgros și Penny, din cauza oxidului de etilenă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pixabay/ Sucuri retrase din magazine
foto pixabay/ Sucuri retrase din magazine
Băuturi răcoritoare produse în România au fost retrase. 

Returnați în magazine sticlele de suc

Sticle cu băuturi răcoritoare au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros și Penny, din cauza oxidului de etilenă descoperit într-un ingredient. Cei care au cumpărat produsele, le pot returna și vor primi contravaloarea lor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că produsele au fost retrase din rețelele de magazine. În cazul în care ați cumpărat produsele menționate vă rugăm să nu le consumați și să le returnați în magazine urmând să primiți contravaloarea lor, au anunțat comercianții.

Este vorba despre Figo, produs în România

”Compania Maspex Romania, în calitate de producător al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo”, scrie în avertizare, conform Mediafax. 

Retragerea băuturilor răcoritoare, ca măsură de siguranță

Totuși, producătorul spune că este vorba doar despre o măsură de siguranță.

”Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, au precizat reprezentanții companiei. 

Consumul de oxid de etilenă în cantități mari poate duce la tulburări cardiace și pulmonare.

Înghețată, gogoși și chiftele, RETRASE din cauza oxidului de etilenă

Nu este primul produs retras din cauza oxidului de etilenă. Numeroase înghețate au fost retrase de pe raftul magazinelor, din acest motiv, după cum au arătat alertele alimentare din ultimul timp. 

Recent, Mega Image retrage de la vânzare înghețata Toblerone cu ciocolată și miere 4X100 ml, din loturile LPL0330, LPL0331, LPL1061, LPL1127. Au fost retrase și gogoși cu oxid de etilenă de pe rafturile din România, produse în Franța. 

Pentru a vedea ce produse au fost retrase, dă click AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel