Data publicării:

Suceava: Operatorul de apă-canal, avertizat să refacă infrastructura stradală după intervenţia la avarii

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a solicitat operatorului regional de apă-canal, ACET, să refacă infrastructura stradală după ce a intervenit în cazul avariilor, el subliniind că este vorba despre banii populaţiei şi că terenul trebuia adus la starea iniţială.

"Sunt avarii, dar o avarie după ce este rezolvată, trebuie ca zona să fie refăcută şi adusă la starea iniţială. (...) Eu nu spun că e vina conducerii, dar vreau să cred că, atunci când vor fi avarii, vom fi anunţaţi din timp, că vor tăia asfaltul aşa cum trebuie şi vor şi reface", a spus Harşovschi, adăugând că a trimis o adresă în acest sens operatorului de apă-canal, citează Agerpres.

Lucian Harşovschi a precizat că, în acest an, s-au executat lucrări de asfaltare şi reparaţii pe mai multe străzi din municipiu care, faţă de anul trecut, au fost mult mai ample.

Potrivit viceprimarului, dacă în 2018, dintr-un program de 16 milioane de lei s-au executat lucrări de 9,5 milioane de lei, în acest an, dintr-un program de 21 de milioane de lei s-au executat lucrări în valoare de 16 milioane de lei, ce au constat în covor asfaltic pe o suprafaţă totală de peste 82.000 de metri pătraţi şi reparaţii punctuale pe o suprafaţă de peste 18.000 metri pătraţi.

Totodată, el a spus că, deşi proiectul parcărilor a fost blocat până în luna iulie, în acest an s-au reabilitat 1.001 locuri de parcare.

"Va trebui să lucrăm şi mai bine începând de anul viitor, mai ales că se implementează şi programul parcărilor de reşedinţă", a mai spus Harşovschi, subliniind că municipalitatea va încerca să finalizeze în perioada următoare toate şantierele în lucru, pentru a nu le suspenda pe perioada iernii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel