Suceava: O fetiță de 7 ani, mușcată de câine, a fost CHEMATĂ în INSTANȚĂ
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
O fetiță de șapte ani a fost chemată în instanță să dea explicații privind factura de spitalizare, după ce a fost mușcată de un câine.

O fetiță de șapte ani din Suceava a fost chemată în instanță de Spitalul Municipal Rădăuți, după ce a primit îngrijiri medicale. Anterior, micuța fusese mușcată de un câine. 

Familia a plătit medicamentele, iar tatăl ei este asigurat medical. 

Activistul Daniel Bodnar a făcut cazul public, atașând fotografiei postate mesajul: „Cerere de chemare în judecată pentru obligarea la plată a nepoţelei mele de 7 ani, care a fost dusă la urgenţe fiind muşcată de mână de un căţel şi deşi tatăl ei este asigurat, nu s-a comunicat nimic verbal sau scris despre plata serviciilor. Conducerea spitalului Rădăuţi dă dovadă de incompetenţă şi prostie! Medicamentele au fost plătite de părinţi. De serviciile domnului doctor nu are nimeni de obiectat ceva.”

Managerul Spitalului Rădăuţi, avocatul Traian Andronachi, a declarat pentru Adevărul că spitalele sunt obligate să formuleze acţiune în regres pentru recuperarea prejudiciului, când e vorba de persoane agresate.

„Proprietarul câinelui răspunde patrimonial de daunele provocate terţilor”, a spus Andronache, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel