Suceava: Festivalul de Artă Medievală a atras circa 27.000 de spectatori, în creştere faţă de anul trecut
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Festivalul de Artă Medievală de la Suceava, aflat la ediţia a XIII-a, a atras în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare şi în Muzeul Satului Bucovinean, în cele patru zile de desfăşurare, 26.806 vizitatori. 

Cetatea de Scaun a fost vizitată de 25.206 de turişti, potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu.

Comparativ cu anul 2018, când la festival au fost 25.926 de vizitatori, dintre care 23.502 la Cetate, în acest an s-a înregistrat o creştere a numărului celor care au ales să-şi petreacă timpul vizionând spectacolele oferite de trupele care au participat la festival.

Câteva sute de artişti profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate au recreat timp de patru zile atmosfera medievală în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare în cadrul Festivalului de Artă Medievală ce s-a desfăşurat în perioada 15-18 august.

Atmosfera medievală a fost creată de peste 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din ţară şi din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell'arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), alte elemente de decor.

Festivalul de Artă Medievală a fost susţinut în acest an cu 250.000 de lei de la bugetul local, după ce consilierii locali au votat luna trecută un proiect de hotărâre privind asocierea municipalităţii cu Muzeul Bucovinei în vederea finanţării şi realizării în comun a ediţiei din acest an a manifestării.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a afirmat că, în cele patru zile de festival, Cetatea de Scaun a Sucevei va intra în atenţia publicului ca "simbol al lumii medievale, ca un monument viu, animat, care răspunde aşteptărilor publicului vizitator".

Programul manifestărilor a inclus circa 50 de spectacole medievale pe zi, realizate de 35 de trupe de artişti profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate.

"Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a monumentelor medievale din municipiul Suceava şi valorificarea turistică a patrimoniului. Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea şi impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională, naţională şi internaţională, precum şi cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval", a subliniat primarul Ion Lungu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel