Percheziții ample în Suceava: Traficul ilegal cu produse accizabile, sub lupa polițiștilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava au desfășurat luni, 23 de percheziții la locuințe din mai multe localități, în cadrul unei operațiuni de amploare care vizează infracțiuni de trafic ilegal cu produse accizabile.

Acțiunile au avut loc în municipiul Suceava, orașele Liteni și Salcea, și comunele Dumbrăveni, Mitocu Dragomirnei și Hănțești. În cadrul operațiunii au fost percheziționate și 18 autovehicule.

Potrivit unui comunicat transmis marți de reprezentanții IPJ Suceava, operațiunea a fost organizată pentru documentarea și probarea activităților infracționale în 7 dosare penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Aceste dosare vizează fapte din sfera comercializării și traficului ilicit cu produse accizabile, în special țigări și bunuri supuse taxelor vamale.

„Din cercetările efectuate de către polițiști sub coordonarea procurorilor, au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracțională a mai multor persoane din zonele urbane și rurale arondate municipiului Suceava, care în perioada ianuarie - mai 2024 au depozitat, tranzitat sau comercializat țigarete de contrabandă și alte bunuri accizabile, inclusiv erbicide și insecticide, beneficiind de conexiuni interinfracționale și stabilind circuite infracționale pentru dezvoltarea activităților ilicite”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

În urma desfășurării perchezițiilor, polițiștii au constatat alte trei infracțiuni de „contrabandă”, „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” și o infracțiune la regimul substanțelor periculoase.

De asemenea, au fost identificate și indisponibilizate bunuri în valoare de circa 40.000 lei. Printre acestea se numără:

- Țigarete de proveniență extra-comunitară și duty-free de diferite mărci;
- Tutun mărunțit și dispozitive de umplere a tuburilor de țigarete cu tutun;
- Articole vestimentare, tricouri și treninguri, purtătoare de mărci protejate pe teritoriul României;
- Recipiente cu lichid incolor cu trăsături specifice alcoolului etilic;
- Recipiente de erbicid și insecticid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel