Succesorul Angelei Merkel susține că Cehia, Polonia și Ungaria trebuie să „revină în Europa” și să dea dovadă de „loialitate adecvată”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Succesorul Angelei Merkel susține că Cehia, Polonia și Ungaria trebuie să „revină în Europa”  /  Sursă foto: Facebook Armin Laschet
Succesorul Angelei Merkel susține că Cehia, Polonia și Ungaria trebuie să „revină în Europa” / Sursă foto: Facebook Armin Laschet
Armin Laschet, propunerea Uniunii Creștine Democrate (CDU) la funcția de cancelar al Germaniei, a vorbit despre necesitatea unificării Europei în contextul noilor provocări.

Din cauza faptului că țările conservatoare din Europa Centrală ar putea fi supuse unei presiuni tot mai mari indiferent de cine câștigă viitoarele alegeri federale din Germania, succesorul Angelei Merkel, Armin Laschet, a cerut Cehiei, Ungariei și Poloniei să se întoarcă în centrul Europei.

Armin Laschet, care este descris ca reprezentant al conservatorilor din Germania în calitate de candidat al Uniunii Creștine Democrate (CDU) la funcția de cancelar, este de așteptat să continue schimbarea pe care partidul a experimentat-o ​​sub Angela Merkel, acela de a prelua și măsuri din zona de stânga. În același timp, el a fost descris ca un candidat care caută un compromis și probabil că va continua cooperarea economică strânsă cu națiunile din Europa Centrală pe care Germania a urmărit-o din ce în ce mai mult. Pe măsură ce CDU s-a deplasat la stânga, Alternativa pentru Germania (AfD) a preluat poziția conservatoare în ceea ce privește imigrația și patriotismul.

Laschet a devenit șeful CDU în ianuarie. Într-un interviu cu Frankfurter Allgemeinen Zeitung despre planurile și programul său electoral, Laschet a spus că consideră că Uniunea Europeană este o organizație cheie, dar a spus că este nevoie de o mai mare unificare a țărilor. În plus, potrivit lui Laschet, UE trebuie să ofere membrilor săi beneficii tangibile.

"Sunt de acord cu (președintele francez Emmanuel) Macron în multe lucruri. Uniunea Europeană trebuie să ofere cetățenilor săi beneficiile clare pe care le vor simți cu adevărat. Spre deosebire de el, însă, înțeleg UE ca o comunitate, nu ca o organizație interguvernamentală", a spus Laschet, adăugând că europenii trebuie să acționeze împreună în politica externă și de apărare.

"Dar, dacă este necesar, un grup mai mic de state poate prelua conducerea", a adăugat el.

Pandemia a divizat Uniunea Europeană

Potrivit lui Laschet, pandemia de coronavirus a divizat semnificativ Europa, în special între vest și est. "Fondul de redresare va ajuta la reunificarea Europei, dar acest lucru este mai mult pentru nord și sud. Dar trebuie să depășim și diviziunea dintre Vest și Est. Germania are în vedere sarcina de a readuce Cehia, Ungaria și Polonia în inima Europei.“

El a adăugat că UE trebuie să acționeze la unison în politica externă și de apărare, ceea ce pare problematic pentru cele trei state.

Laschet a declarat atunci că este deschis la schimbări în Uniunea Europeană. "Dar trebuie să ne uităm în mod pragmatic, zi de zi. În condițiile actuale, nu avem un cadru mai bun în care să funcționăm", a spus șeful CDU, adăugând că UE va avea sens în viitor, dar unele state vor trebui să dea dovadă de „loialitate adecvată”.

Ungaria și Polonia au dat înapoi împotriva eforturilor de federalizare a Europei de-a lungul anilor, ambele țări temându-se că o Europă federalizată controlată de la Bruxelles va elimina luarea deciziilor din statele naționale, va elimina democrația reprezentativă și va lăsa țările neputincioase să oprească cotele de migrație, precizează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel