Data publicării:
PNL a întors votul Austriei pentru Schengen. Nicolae Ciucă dezvăluie culisele votului pozitiv de la București
PNL a reușit să întoarcă poziția Austriei, determinând-o să nu se opună Manifestului PPE.
Documentul este important pentru țara noastră deoarece el cere aderarea cât mai curând posibil a României și Bulgariei la Spațiul Schengen.
Manifestul PPE a fost votat în unanimitate, iar acest lucru este cu atât mai surprinzător cu cât Austria a transmis mai multe semnale că nu îl va susține. Lideri ai partidului cancelarului Nehammer au vorbit despre Schengen ca despre o linie roșie.
Semnificația votului este, în aceste condiții, una și mai mare. Odată cu acest vot se creează premisele pentru depășirea blocajului instituit de Austria în privința Schengen.
Ce spune Nicolae Ciucă
"O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă.
De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen. PPE, cea mai puternică familie europeană, adoptă la București manifestul "Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre".
Care sunt punctele cheie din manifestul PPE?
PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil. Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent.
PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri. O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale.
Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050.
Strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News