Data publicării:

Subvenționarea centralelor pe cărbune, respinsă de mai multe state membre UE. "Slăbeşte politica noastră de mediu"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay, de steveb
Foto: Pixabay, de steveb

Mai multe state membre UE resping subvenționarea centralelor pe cărbune.

Mai multe state membre UE ar respinge subvenționarea centralelor pe cărbune. Ministrul Energiei din Luxemburg, Claude Turmes, a descris propunerea de extindere a subvenţiilor pentru centralele pe cărbune ca fiind "surprinzătoare", adăugând că mai multe țări se opun unei astfel de decizii, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Vineri, preşedinţia suedeză a făcut ceva într-adevăr surprinzător, care slăbeşte politica noastră de mediu, redeschizând posibilitatea subvenţionării centralelor pe cărbune", le-a spus jurnaliştilor Turmes, înaintea reuniunii de la Luxemburg a miniştrilor Energiei din UE.

"Avem un grup important de ţări care respinge propunerea preşedinţiei suedeze, deci este un nu clar", a adăugat Turmes, după ce s-a întâlnit cu oficiali din 14 state.

Ministrul Energiei din Belgia: Inacceptabilă!



Şi ministrul Energiei din Belgia, Tinne Van Der Straeten, a declarat luni că propunerea de extindere a subvenţiilor pentru centralele pe cărbune este "inacceptabilă".

"În legislaţia belgiană este deja inclusă obligaţia de a deveni neutri din punct de vedere climatic şi de a avea un declin semnificativ al emisiilor până în 2030 şi 2040. Deci, propunerea nu poate fi acceptată", le-a spus jurnaliştilor oficialul belgian, înaintea reuniunii miniştrilor Energiei din UE.

Ce susține ministrul francez al Energiei



Totodată, ministrul francez al Energiei, Agnes Pannier-Runacher, a numit propunerea de extindere a sprijinului financiar pentru centralele pe cărbune ca o "abordare ambiţioasă". Acesta ar fi un indiciu că Parisul este mai deschis spre o astfel de decizie decât alte state membre UE, cum ar fi Germania.

"Trebuie să ţinem cont de realitatea din fiecare ţară pentru asigurarea capacităţii ei de a furniza energie oamenilor şi industriei", a declarat Agnes Pannier-Runacher.

Suedia deţine până la finalul acestei luni preşedinţia rotativă a UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel