Substanțe periculoase în Parcul Cișmigiu din București. Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au atins "boabe albastre"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Substanțe periculoase în Parcul Cișmigiu din București. Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au atins "boabe albastre" / Foto: Pixabay
Substanțe periculoase în Parcul Cișmigiu din București. Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce au atins "boabe albastre" / Foto: Pixabay
Mai mulți copii au ajuns la spital, după ce intrat în contact cu niște substanțe periculoase în Parcul Cișmigiu din București.

Mai mulții copii au ajuns la spitalele din Bucureşti după ce s-au jucat prin parcurile administrate de Primăria Capitalei și au intrat în contact cu anumite boabe albastre, atrăgătoare pentru cei mici, transmite Antena 3 CNN.

Unii micuți le-au ingerat, alții doar le-au luat în mână, însă părinții s-au speriat, pentru că nu știau exact despre ce substanțe este vorba, așa că au ales să meargă la medic. Primele incidente au apărut încă de săptămâna trecută.

Atunci când au ajuns la camera de gardă, medicii le-au atras atenția că aceste substanțe sunt toxice, indiferent dacă sunt îngrășăminte sau otravă pentru diverse rozătoare.

Ce sunt boabele albastre

Potrivit sursei citate, reprezentanții companiei care se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi au declarat că boabele albastre sunt îngrășăminte pentru copaci.

În acest context, medicii trag un semnal de alarmă și fac un apel la părinți să fie extrem de atenți la lucrurile pe care copiii pun mâna sau pe care le bagă în gură atunci când ies în parc la joacă. În cazul în care se întâmplă ca cei mici să ingereze astfel de substanțe, părinții trebuie să ajungă cu ei cât mai rapid la camera de gardă pentru a se aplica tratamentul medicamentos necesar și pentru a fi evitate o intoxicație periculoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel