Subofiţer ISU Dâmbovița, arestat preventiv şi trimis în judecată pentru luare de mită
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Basarab I' Dâmboviţa a fost trimis în judecată pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant, informează Serviciul Judeţean Anticorupţie. 

Potrivit unui comunicat de presă, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a dispus arestarea preventivă şi trimiterea în judecată a inculpatului, care nu ar fi fost la prima infracţiune de acest fel. 'În fapt, la data de 26 septembrie 2019, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, au prins în flagrant un subofiţer din cadrul ISU Dâmboviţa care a pretins de la un denunţător suma de 5.000 lei, din care a primit efectiv 1.000 de lei, pentru a nu lua măsurile legale în legătură cu nereguli constatate pe linie de P.S.I. la o societate comercială şi pentru a nu sancţiona contravenţional societatea cu amendă în valoare de 50.000 lei', se arată în comunicat.

La percheziţia corporală efectuată cu ocazia flagrantului, asupra subofiţerului a fost găsită suma totală de 6.000 lei, între care şi banii primiţi cu titlu de mită. Ulterior, în urma activităţilor procedurale efectuate, a mai fost identificat un denunţător, de la care subofiţerul ar fi solicitat şi ar fi primit sumele de 5.000 lei, respectiv 1.000 lei, cu ocazia efectuării a trei controale la societatea comercială ce îi aparţine, se mai arată în comunicat, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel