Subiectul de care se feresc politicienii noștri. Mădălina Hideg (ARGUMENT): Inclusiv cei de la USR-PLUS evită tema
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Mădălina Hideg, directorul Institutului ARGUMENT, a fost întrebată ce partid câștigă din poziționarea politicienilor în privința religiei.

”La noi, tema religioasă este destul de sensibilă. În general, partidele evită să adopte poziții foarte clare pro sau contra bisericii. Inclusiv cei de la USR-PLUS, în momentul în care cineva iese și îi acuză că au un discurs anti-religie, anti-biserică, spun că, de fapt, ei sunt un partid unificator și nu doresc neapărat să susțină dreptul acestor minorități în detrimentul altor drepturi. În mod tranșant, nimeni nu-și asumă un discurs de acest tip. Dacă este să fi câștigat cineva, poate PSD... în momentul în care și-a asumat, dar nici atunci până la capăt, lupta pentru susținerea familiei tradiționale la referendum”, a zis Mădălina Hideg la DC News TV.

”Eu cred că mai degrabă a pierdut PSD atunci, când cu referendumul. Atunci a fost punctul de inflexiune pentru că este mai rău să dai speranțe și să le înșeli decât dacă păstrai o atitudine rezervată, nu te implicai în acest joc”, a zis Val Vâlcu.

Previziune despre România creștină. Hideg (ARGUMENT): Se va întâmpla în jurul anului 2040

”Ca o previziune pentru România, acele studii spun că undeva în anii 2040, România va fi o țară atee. Acest lucru se întâmplă pentru că în momentul în care securitatea economică este suficient de crescută, oamenii nu își mai pun speranța în Dumnezeu că îi va ajuta să depășească o anumită situație. De altfel, sunt state la nivel european care experimentează ateismul la nivel destul de răspândit cum sunt Franța, Germania, dar în cazul acestora nu este neapărat o surpriză pentru că tocmai aceste state sunt cele de la care au plecat marile reforme religioase”, a adăugat Hideg.

”Să spunem că va predomina [ateismul]”, a precizat Val Vâlcu. ”Adică nu va fi România atee, ci numărul celor care se declară atei va fi mai mare decât al celor care se declară practicanți, susținători ai religiei. Ar fi extraordinar ca în 20 de ani să nu mai avem probleme economice, să fie asigurată securitatea financiară”. VEZI, PE LARG, AICI: https://www.dcnews.ro/previziune-despre-romania-crestina-hideg-argument-se-va-intampla-in-jurul-anului-2040_827775.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel