Urmărește emisiunea live
Militarii americani, scrisoare privind conflictul dintre „susținătorii marxismului și susținătorii libertății constituționale“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Militarii americani, scrisoare privind conflictul dintre „susținătorii marxismului și susținătorii libertății constituționale“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Militarii americani, scrisoare privind conflictul dintre „susținătorii marxismului și susținătorii libertății constituționale“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Peste 120 de generali și amirali retrași din SUA au semnat o scrisoare deschisă prin care avertizau că Statele Unite ale Americii sunt implicate într-o luptă existențială și au îndemnat „toți cetățenii” să se implice în politica locală și de stat.

Peste 120 de ofițeri militari americani în rezervă avertizează asupra conflictelor dintre susținătorii socialismului și marxismului și cei care susțin libertatea constituțională.

„Suntem într-o luptă pentru supraviețuirea noastră ca republică constituțională ca nici o altă dată de la 1776. Conflictul este între susținătorii socialismului și marxismului față de susținătorii libertății și libertății constituționale”, se arată în scrisoarea care a fost semnată de 124 de foști lideri militari, precizează TheEpochTimes.

Consilierul lui Reagan, printre semnatari

Printre semnatrii mai cunoscuți se numără generalul Don Bolduc, candidat la Senatul SUA în New Hampshire; Lt. generalul William Boykin, un fanat virulent anti-musulman care se află acum la conducerea Consiliului anti-LGBTQ pentru familie; și viceamiralul pensionar John Poindexter, cunoscut mai ales pentru că a fost condamnat în afacerea Iran-Contra affair în calitate de consilier de securitate națională pentru președintele Ronald Reagan, notează Huffpost.

Mai mulți observatori au făcut comparații între noua scrisoare apărută în Statele Unite și un text recent similar semnat de 20 de generali militari francezi în rezervă, 80 de ofițeri și 1.000 de soldați de rang inferior, care spuneau că Franța „se destramă din cauza islamismului și a hoardelor din Banlieues”, potrivit Commondreams.

În Franța, militarii avertizează asupra unui posibil război civil

Zilele trecute, o scrisoare deschisă publicată în Franța avertiza în legătură cu un posibil război civil. Aceasta a fost semnată de 130.000 de persoane.

În spatele textului s-ar afla membri activi ai armatei din Franța, însă rangurile acestora și numărul exact nu sunt cunoscute. Autorii se descriu drept noua generație de soldați. Aceștia au luptat în Afganistan, Mali și Republica Africană Centrală. „Și-au riscat pielea să distrugă islamismul în fața căruia faceți concesiuni pe tărâmul nostru”, se arată în scrisoare.

Și răspunsul guvernului francez pentru „înalții” care au semnat scrisoarea trecută a fost criticat. „Au luptat ei pentru voi pentru a permite Franței să ajungă un stat eșuat? Dacă un război civil izbucnește, armata va menține ordinea pe propriul teritoriu. (...) Nimeni nu vrea o astfel de situație teribilă – nici înalții noștri, nici noi – însă, da, războiul civil este în proces de creare în Franța și o știți extrem de bine”, se mai citește în textul semnat de soldați (citește AICI).      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel