Data actualizării:
Data publicării:

SUA vor construi un port în Gaza pentru a livra alimente, medicamente și ajutoare, în timp ce enclava este în pragul foametei

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Joe Biden va anunța astăzi planurile armatei americane de a ajuta la crearea unui port temporar pe coasta Gaza pentru mai mult ajutor umanitar, potrivit oficialilor administrație

Oficialii, vorbind înaintea discursului despre Starea Uniunii, au declarat pentru AP că va fi construit un dig pentru a permite mai multe transporturi de alimente, medicamente și alte articole esențiale - dar va dura săptămâni pentru a fi finalizat.

Operațiunea nu va necesita trupe americane la sol, unul dintre oficiali menționând că armata are "capacități unice" și poate face lucruri "doar din larg".

Oficialii nu au oferit detalii despre modul în care va fi construit digul.

Acesta va oferi capacitate pentru sute de camioane în fiecare zi, au declarat oficialii administrației pentru NBC News.

Israelienii ar putea verifica mărfurile în port, au declarat oficialii americani

Transporturile vor veni prin Cipru, permise de armata americană și de o coaliție de parteneri și aliați, au precizat aceștia.

La începutul acestei săptămâni, oficiali ai UE au fost în Cipru pentru a discuta despre înființarea unui coridor de ajutor maritim cu o platformă la Larnaca.

Israelienii ar putea verifica mărfurile în port, au declarat oficialii americani.

Aceștia au precizat că planificarea și execuția cheiului din Gaza va dura câteva săptămâni.

Forțele americane necesare fie se află deja în regiune, fie vor începe să se deplaseze acolo în curând. Acestea vor rămâne în larg, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel