Data actualizării:
Data publicării:

SUA trimit noi trupe militare în Orientul Mijlociu. Anunț urgent de la Pentagon

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
SUA trimit noi trupe militare în Orientul Mijlociu. Anunț urgent de la Pentagon / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA trimit noi trupe militare în Orientul Mijlociu. Anunț urgent de la Pentagon / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Pentagonul a anunțat joi că aproximativ 900 de soldați americani suplimentari se îndreaptă spre Orientul Mijlociu sau au sosit recent acolo pentru a întări sistemul de apărare antiaeriană și pentru a asigura protecția personalului american în contextul unei creșteri a atacurilor în regiune comise de grupuri afiliate Iranului, scrie Reuters.

Pe măsură ce tensiunile escaladează în contextul conflictului dintre Israel și Hamas, forțele americane au fost atacate de cel puțin 12 ori în Irak și de patru ori în Siria în ultima săptămână, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, într-o conferință de presă.

Ryder a menționat că forțele americane au fost ținte ale unui atac eșuat mai devreme în aceeași zi, în Irak.

Ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a avertizat joi că, dacă bombardamentele Israelului împotriva militanților palestinieni din Fâșia Gaza nu încetează, atunci Statele Unite "nu vor scăpa de această conflagrație", referindu-se la extinderea conflictului în Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

"Le spun deschis liderilor americani, care în prezent gestionează genocidul din Palestina, că nu dorim extinderea războiului în regiune. Dar dacă genocidul din Gaza continuă, ei nu vor fi cruțați de această conflagrație", a declarat el în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite.

Este important de menționat că Statele Unite clasifică Hamas ca organizație teroristă străină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel