SUA, suspendare ajutor grupări rebele Siria. Trump: Era periculos
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Președintele american Donald Trump a declarat luni că programul SUA de ajutor pentru grupările rebele siriene era "masiv, periculos și ineficient", într-o încercare de a explica de ce a hotărât suspendarea acestuia, relatează AFP.

Declarația sa intervine la trei zile după anunțul făcut de generalul Tony Thomas, șeful forțelor speciale americane, potrivit căruia SUA pun capăt acestui program care a funcționat timp de patru ani. 

Washington Post a dezvăluit că președintele Trump este cel care a decis acum o lună încetarea programului respectiv. 

Anunțând închiderea programului, generalul Thomas a asigurat că decizia nu a fost luată pentru a mulțumi Rusia, principalul aliat al președintelui Bashar al-Assad, ci în cadrul eforturilor destinate găsirii unei soluții la conflictul din Siria. 

Cu toate acestea, Washington Post titra luni: "Cooperarea cu Rusia devine un element central al strategiei lui Trump în Siria", citând o serie de oficiali sub rezerva anonimatului. 

Reacția lui Donald Trump a venit pe Twitter: "Washington Post al Amazon a inventat fapte despre decizia mea de a pune capăt livrărilor masive, periculoase și ineficiente pentru rebelii sirieni care luptă împotriva lui al-Assad", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel