SUA și Mexic, conectate de un tunel cu dimensiuni impresionante al traficanților de droguri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@seth_hettena)
Sursă foto: Twitter (@seth_hettena)
Statele Unite ale Americii ar fi avut pe teritoriul său un tunel care ar fi făcut legătura cu Mexicul. Construcția ilegală ar fi fost folosită de traficanții de droguri. 

Un tunel imens destinat traficului de droguri a fost găsit de la Tijuana, Mexic, până la un depozit din San Diego, SUA. Cu o lungime de 531 m, pasajul avea o cale ferată, electricitate și un sistem de ventilație. Autoritățile americane supravegheau o proprietate folosită anterior ca adăpost pentru contrabanda cu cocaină când au făcut impresionanta descoperire. 

Forțele de ordine au confiscat cocaină, metamfetamina și heroină. Șase persoane au fost reținute sub acuzația de trafic de droguri. Procuratura SUA pentru Districtul de Sud al Californiei a declarat că tunelul avea 18 metri adâncime și un metru în diametru.

Tunelul era săpat în podeaua depozitului

Procurorii spun că înainte de descoperire, ofițerii au văzut mai multe vehicule venind și plecând de pe proprietatea din Tijuana și din depozit în ziua de vineri, 13 mai. Contrabandiștii fost apoi opriți și percheziționați, iar drogurile au fost ridicate și s-au făcut arestări.

Când ofițerii au intrat în depozit, punctul de ieșire din tunelul transfrontalier a fost găsit săpat în podea. Biroul de procuratură a declarat că au fost confiscate 799 de kilograme de cocaină, 74 de kilograme de metamfetamina și 1,5 de kilograme de heroină, scrie BBC

Suspecții, cu vârsta cuprinsă între 31 și 55 de ani, ar putea fi condamnați la închisoare pe viață și o amendă de un milion de dolari dacă vor fi găsiți vinovați.

Nu mai există lumină la capătul acestui narcotunel. Vom elimina orice rută subterană de contrabandă pe care o găsim pentru a împiedica drogurile ilicite să ajungă pe străzile noastre și să ne distrugă familiile și comunitățile”, a spus procurorul american Randy Grossman.

Mai multe tuneluri secrete au fost descoperite în ultimele trei decenii

Ultimul tunel găsit în California a fost în 2020. Acesta este și cel mai lung până în prezent, măsurând 1.313 metri în lungime.

Din 1993, 90 dintre aceste tipuri de treceri secrete au fost descoperite.

Te-ar mai putea interesa și articolul: Un procuror implicat în lupta anti-mafia a fost asasinat în luna de miere, pe plajă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel