Urmărește emisiunea live
SUA și Marea Britanie au luat apărarea Israelului după lansările de rachete
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Statele Unite au condamnat luni „cât mai ferm posibil tirurile cu rachete ale Hamas” împotriva Israelului, denunţând o „escaladare inacceptabilă” şi lansând tuturor părţilor un apel la „calm” şi la „dezescaladarea tensiunilor”.

„Recunoaştem dreptul legitim al Israelului de a se apăra, de a-şi apăra poporul şi teritoriul”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, în timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să răspundă „cu forţă”, transmite Agerpres.                       

„Obiectivul nostru pe termen scurt este dezescaladarea”, a declarat Ned Price presei. „Mai pe larg, suntem profund preocupaţi de situaţia din Israel, Cisiordania şi Fâşia Gaza, în special de confruntările violente din Ierusalim”, a adăugat el, salutând „măsurile luate de guvernul israelian în ultimele zile pentru a evita provocările”.                                             

Și britanicii au reacționat dur după situația periculoasă de pe 10 mai

                                                       

La rândul său, ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a condamnat luni atacurile cu rachete ale mişcării Hamas împotriva Israelului, cerând o „dezescaladare imediată din partea tuturor părţilor”. „Regatul Unit condamnă atacurile cu rachete asupra Ierusalimului şi a unor obiective din Israel. Violenţa actuală din Ierusalim şi Gaza trebuie să înceteze”, a spus ministrul britanic într-un mesaj postat pe Twitter. „Avem nevoie de o dezescaladare imediată şi să nu mai fie vizate populaţiile civile”, a indicat el.                                            

Situaţia din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Există temeri că violenţele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătăţii de est a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile din 1967.             

VEZI ȘI: Palestinieni morți după ce Israelul răspunde la rachetele lansate din Gaza.                                                                                                                                                                                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel