Data actualizării:
Data publicării:

SUA, reacție de îngrijorare după interzicerea surogatului în Italia: Vom continua să promovăm o lume liberă de discriminare

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Washingtonul se teme că părinții copiilor născuți prin surogat nu vor fi recunoscuți oficial în Italia, după ce guvernul italian condus de Giorgia Meloni a adoptat recent o lege care incriminează această practică la nivel universal.

Deși surogatul era deja interzis în Italia, aproximativ 250 de cupluri pe an au călătorit în străinătate pentru a-și aduce pe lume un copil prin intermediul acestei proceduri. Totuși, pe 17 octombrie, guvernul condus de Meloni a adoptat o lege care transformă utilizarea surogatului într-o crimă universală.

Aceasta înseamnă că persoanele care apelează la surogat în afara Italiei pot fi amendate cu până la 1 milion de euro sau pot primi până la doi ani de închisoare.

Această măsură, care respectă una dintre promisiunile electorale ale coaliției lui Meloni, a fost criticată de partidele politice de stânga și de grupurile care susțin drepturile LGBTQI+, fiind considerată inumană și discriminatorie. Susținătorii legii argumentează că surogatul exploatează femeile sărace și privează copiii de dreptul de a crește alături de mamele lor biologice.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a exprimat temeri că părinții cetățenilor americani născuți prin intermediul surogatului și care locuiesc în Italia ar putea să nu fie recunoscuți legal ca părinți sau să aibă mai puține protecții legale.

„În urma adoptării acestei legi, Statele Unite sunt preocupate de situația cetățenilor americani din Italia, născuți prin aranjamente de surogat. Copiii ai căror părinți legali nu sunt recunoscuți riscă să fie lipsiți de protecții legale importante”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru cotidianul italian La Repubblica.

Statele Unite vor continua să promoveze o lume liberă de discriminare, în care membrii fiecărei familii, inclusiv cele LGBTQI+, să poată trăi cu demnitate și respect pentru drepturile lor umane”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Aceste declarații reprezintă o sursă rară de tensiune între guvernele lui Giorgia Meloni și Joe Biden, întrucât până acum relațiile bilaterale au fost calde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel