SUA impun noi sancțiuni anti-Rusia asupra a 14 persoane și 28 de entități
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Secretarul Trezoreriei  SUA, Janet Yellen. Sursa Agerpres
Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen. Sursa Agerpres
Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite anunță un nou lot de sancțiuni anti-Rusia.

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a anunțat luni că SUA au impus noi sancțiuni anti-Rusia asupra a 14 persoane și 28 de entități, inclusiv patru membri ai familiei politicianului rus Suleiman Kerimov și companii înregistrate în Elveția, Malta și Franța, printre altele.

”Astăzi, Biroul de Control al Activelor Străine (OFAC) al Departamentului Trezoreriei SUA, alături de Departamentul de Stat al SUA, a sancționat o rețea transnațională de achiziție de tehnologie care sprijină complexul militar-industrial rus”, a declarat Trezoreria SUA într-un comunicat de presă, potrivit Almayadeen.

”În total, acțiunile de astăzi au desemnat 14 persoane fizice și 28 de entități și au identificat opt ​​avioane drept proprietate blocată”, a adăugat acesta.

La rândul ei, secretarul de Trezorerie, Janet Yellen, a declarat că SUA ”vor continua să expună și să perturbe lanțurile de aprovizionare militare ale Kremlinului și să refuze Rusiei echipamentul și tehnologia de care are nevoie pentru a duce războiul ilegal împotriva Ucrainei”.

”Acțiunile de astăzi demonstrează angajamentul ferm al Trezoreriei de a viza oamenii din întreaga lume care îi ajută în efortul de război al lui Putin și elitele care îi finanțează regimul. Împreună cu coaliția noastră largă de parteneri, vom continua să ne folosim sancțiunile și controalele la export pentru a slăbi armata Rusiei în câmpul de luptă și reduceți veniturile pe care Putin le folosește pentru a-și finanța invazia brutală”, a adăugat ea.

Potrivit comunicatului, SUA consideră că indivizii proaspăt sancționați fac parte dintr-o rețea globală de facilitatori financiari și alții ar fi asociați cu două elite cheie legate de Kremlin ale căror averi se presupune că sunt împletite cu Occidentul.

Într-o declarație, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că ”răspuns la războiul Moscovei împotriva Ucrainei, Statele Unite vor continua să perturbe lanțurile de aprovizionare militare ale Rusiei și să impună costuri ridicate pentru facilitatorii președintelui Putin, precum și pentru toți cei care sprijină Rusia”.

”Astăzi, Departamentele de Stat și Trezoreria vizează facilitatorii și facilitatorii internaționali, inclusiv o rețea de achiziții în Europa și Asia”, a adăugat el.

Citește și:

Prima reacție a Ministerul rus de Externe, privind presupusa internare a lui Lavrov: Nu ne putem crede ochilor

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că știrea despre spitalizarea ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, în Bali, este falsă, scrie Interfax.

"Eu și Serghei Viktorovici citim citim știrile aici în Indonezia și nu ne putem crede ochilor: se pare că a fost internat în spital", a scris ea pe canalul ei Telegram.

"Aceasta este, desigur, acrobația falsurilor. Ei bine, așteptați, exclusivitatea mondială", a adăugat Zaharova.

Luni, mai devreme, o serie de publicații mondiale au raportat că Serghei Lavrov ar fi fost spitalizat în Bali, unde a sosit cu o seară înainte pentru a participa la summitul G20.

Ulterior, Zaharova a postat pe canalul ei Telegram un videoclip în care ministrul rus stă pe verandă la o masă cu documente pe ea.

"Este un fel de joc care nu este nou în politică", a spus ministrul rus într-un videoclip în care comentează rapoartele despre spitalizarea sa.

Lavrov a mai spus că se pregătește pentru următoarea zi de lucru la summitul G20.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel