SUA: Donald Trump, anunț pe Twitter privind înlocuirea ministrului veteranilor de război
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Donald Trump l-a înlocuit pe ministrul veteranilor de război, anunţând pe Twitter numele succesorului acestuia, medicul militar al Casei Albe, relatează AFP.

'Sunt foarte bucuros să anunţ că intenţionez să îl desemnez pe foarte respectatul amiral Ronny L. Jackson, doctor în medicină, nou ministru al veteranilor de război', a scris Donald Trump.

'Îi mulţumesc doctorului David Shulkin pentru serviciul adus ţării noastre şi formidabililor noştri veterani de război!', a adăugat şeful statului, precizând că Robert Wilkie, un responsabil al Pentagonului, va asigura interimatul, aşteptând ca amiralul Jackson să fie aprobat de Congres.

După 15 ani de războaie neîntrerupte, ministerul veteranilor de război se confruntă cu dificultăţi foarte mari în asigurarea îngrijirii milioanelor de foşti combatanţi aflaţi în Statele Unite şi, de peste un deceniu, se adună dezvăluirile cu privire la gestiunea dezastruoasă în acest domeniu. Amiralul Ronny Jackson era deja medicul Casei Albe din timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

[citeste si]

El a avut micul său moment de glorie, la 16 ianuarie, în conferinţa de presă de la Casa Albă care a urmat primului examen de sănătate oficial al lui Donald Trump, într-un moment în care se înmulţeau zvonurile privind incapacitatea preşedintelui de a-şi îndeplini atribuţiile, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel