SUA, campanie de bombardamente împotriva SI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Statele Unite au început odată cu atacurile din noapte de luni spre marți din Siria o campanie de bombardamente contra jihadiștilor din Statul Islamic. Durata acestor operațiuni are o perioadă nedeterminată, conform președintelui american Barack Obama. 

O coaliție condusă de Statele Unite a lansat trei valuri de raiduri în Siria. Atacurile au fost concentrate asupra cazărmilor, centrelor de comandă și de comunicații din localitățile Raqa (principalul bastion al SI), Deir az-Zor, al-Hasakah și Abu Kamal.

Operațiunile militare din noapte de luni spre marți au reprezentat ”doar începutul” unei campanii de bombardamente, conform purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, citat de EFE.

Generalul William Mayville, directorul pentru operațiuni al Statului Major american, a precizat că atacurile vor viza neutralizarea a două obiective principale pe teritoriul sirian, respectiv gruparea Khorassan, afiliată rețelei al-Qaida și bazată aproape de orașul Alep, precum și bazele mișcării islamice radicale Statul Islamic.

De asemenea, va fi o ”campanie persistentă, susținută și credibilă pentru destructurarea și distrugerea Statului Islamic”, a mai adăugat generalul Mayville. În ce privește gruparea Khorassan, el a asigurat că aceasta nu prezintă niciun interes strategic în războiul civil din Siria.

Citește și: STATUL ISLAMIC, atac terorist la Bruxelles. Comisia Europeană, una dintre ținte 

Liderul de la Casa Albă a sugerat că nu se cunosc date despre durata desfășurării operațiunilor militare împotriva SI.   

”Durata acestor desfășurări și operațiuni nu poate fi determinată la ora actuală. Dacă va fi necesar, voi dispune măsuri suplimentare pentru a proteja și asigura cetățenii americani și interesele noastre împotriva oricărei amenințări reprezentate de Statul Islamic”, a mai menționat Barack omaba într-o scrisoare adresată Congresului după raidurile din Siria, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel