SUA avertizează Turcia: Atacuri teroriste și răpiri
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Statele Unite au avertizat asupra unor potenţiale atacuri teroriste şi răpiri în Turcia.

Statele Unite au avertizat vineri asupra unor potenţiale atacuri teroriste şi răpiri în Turcia, vizând atât cetăţeni americani, cât şi alţi cetăţeni străini, a indicat Ambasada SUA din Ankara, transmit dpa şi AFP.

Avertismentul se bazează pe "informaţii credibile" primite de misiunea americană şi se referă la posibile atacuri "împotriva Consulatului general al SUA, cât şi împotriva altor locaţii din Turcia", conform alertei de securitate emise de ambasadă, scrie Agerpres.

Serviciile pentru cetăţeni american, suspendate

Toate serviciile pentru cetăţeni americani, inclusiv serviciile de viză de la ambasada americană din capitala turcă Ankara, de la consulatele din Istanbul şi Adana (sud), precum şi de la agenţia consulară din Izmir au fost suspendate temporar. Cetăţenii americani sunt sfătuiţi să dea dovadă de precauţie mai ales în locurile unde pot fi prezenţi un număr important de străini sau în centrele comerciale şi clădirile de birouri.

În 2015 şi 2016, Turcia a fost scena mai multor atentate sângeroase atribuite grupării Stat Islamic sau revendicate de aceasta. În noaptea de Anul nou 2017, 39 de oameni, în majoritate străini, au murit într-un atac la clubul Reina din Istanbul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel