SUA autorizează a treia doză de vaccin pentru cei care au boli autoimune (FDA)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
SUA autorizează a treia doză de vaccin pentru cei care au boli autoimune (FDA)
SUA autorizează a treia doză de vaccin pentru cei care au boli autoimune (FDA)
Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat joi a treia doză de vaccin anti-COVID-19 şi Moderna pentru persoanele care suferă de boli autoimune, relatează EFE.

Este vorba, potrivit FDA, de 'un mic grup' de persoane format din cei care au suferit un transplant de organe sau cei diagnosticaţi cu o boală autoimună. FDA a dat undă verde autorizării în regim de urgenţă a celor două vaccinuri, care oficial nu au fost aprobate dar care sunt utilizate din decembrie 2020, pentru administrarea celei de-a treia doze.

'După o revizuire exhaustivă a datelor disponibile, FDA a determinat că acest grup mic şi vulnerabil de persoane poate beneficia de a treia doză de vaccin de la Pfizer-BioNTech sau Moderna', a declarat responsabila FDA, Janet Woodcock.

Ea a citat în acest sens noul val al pandemiei care afectează SUA şi 'riscul ridicat al contractării unei boli grave' de către aceste persoane, având în vedere capacitatea lor redusă de a combate infecţiile.

CITEȘTE ȘI SUA: Numărul locuitorilor albi, în scădere pentru prima dată în istoria ţării

Pentru restul persoanelor aflate în afara acestui grup şi care au fost vaccinate cu schema completă, FDA a precizat că 'sunt protejate adecvat şi nu au nevoie în acest moment de o doză suplimentară de vaccin anti-COVID-19'. SUA se alătură asftel altor ţări europene şi Israelului care au anunţat că în următoarele săptămâni vor începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin persoanelor care fac parte din categoriile de risc.

Potrivit datelor oficiale ale Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC), aproximativ 59,2 % dintre americani au primit cel puţin o doză de vaccin, iar 50,2 % sunt vaccinaţi cu schema completă. Până în prezent, în SUA au murit de COVID-19 619.093 de persoane, iar alte 36 de milioane s-au contagiat cu noul coronavirus, potrivit unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Secretul lui Cîțu a explodat în presa internațională

Teoria OMS despre originile COVID-19: Primul PACIENT lucra în laboratorul din Wuhan

OMS ar fi descoperit originea COVID-19. ”Acolo, virusul sare direct de la liliac la om”

Oficialul OMS Peter Embarek a sugerat că primul pacient cu COVID ar fi putut fi infectat de un liliac în timp ce lucra la un laborator din Wuhan. El a declarat canalului de știri danez TV2 că teoria conform căreia un cercetător a fost infectat în timp ce preleva probe ”se încadrează în una dintre ipotezele probabile”, scrie Sky News. 

Embarek a spus: ”Acolo virusul sare direct de la liliac la om. În acest caz, ar fi vorba de un lucrător de laborator în loc de un localnic întâmplător sau altă persoană care are contact regulat cu liliecii".

Omul de știință, care a condus investigația OMS cu privire la originile COVID în China, a adăugat că nu există dovezi directe care să susțină acest scenariu, care anterior era considerat „extrem de puțin probabil”.

Anthony Fauci știa de existența virusului

E-mailurile trimise de Dr. Anthony Fauci în primele zile ale pandemiei de COVID-19 oferă o perspectivă asupra modului în care principalul epidemiolog al SUA a comunicat cu înalți oficiali americani și omologii săi din străinătate, pe măsură ce evenimentele legate de evoluția pandemiei s-au desfășurat într-un ritm rapid, scrie USA Today.

Sute de e-mailuri au fost obținute de The Washington Post și alte organizații media prin cererile Freedom of Information Act. În acele mesaje Fauci răspunde la sute de întrebări, uneori unor persoane pe care nu le cunoștea, adesea cu răspunsuri aprofundate.⁠ Curios este însă faptul că mesajul transmis de Fauci în acele e-mailuri este în unele cazuri diferit față de ceea ce principalul epidemiolog al SUA  a declarat în public, atunci când a vorbit despre pandemia de COVID-19 (Citește continuarea aici).

CITEȘTE ȘI Mircea Radu, comentariu după mesajul tare al lui Badea despre arestul lui Cîțu în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel