Data actualizării:
Data publicării:

SUA au împiedicat un atac cu drone asupra trupelor americane din Irak (surse Reuters)

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Angie Johnston/ Pixabay
FOTO: Angie Johnston/ Pixabay
Forțele militare ale SUA au reușit să frâneze o tentativă de atac îndreptată împotriva trupelor americane din Irak, în cursul zorilor zilei de miercuri, interceptând două drone înainte ca acestea să își poată atinge ținta, au dezvăluit doi oficiali americani pentru Reuters.

Acești oficiali, care au preferat să rămână anonimi, nu au indicat cine este suspectat că ar fi orchestrat acest atac. Cu toate acestea, acest incident vine într-un moment în care Washingtonul este în stare de alertă sporită în fața activităților grupurilor susținute de Iran, în contextul tensiunilor tot mai mari din regiune din cauza conflictului dintre Israel și Hamas.

Cele două drone, care au fost programate să efectueze un singur tip de atac, au fost interceptate în timp ce încercau să lovească baza aeriană al-Asad din Irak, unde sunt dislocați militari americani, au explicat oficialii.

Acest incident a avut loc cu doar câteva ore înainte ca un atac asupra unui spital din Gaza să provoace moartea a sute de palestinieni, amplificând presiunea asupra președintelui SUA, Joe Biden, în contextul vizitei sale programate în Israel pentru a arăta sprijinul Statelor Unite pentru războiul împotriva Hamas.

Israelul a atribuit explozia produsă la spitalul Al-Ahli al-Arabi, ca fiind în urma unei rachete eșuate lansate de grupul Jihadul Islamic Palestinian, cu toate că militanții și-au negat responsabilitatea.

Oficialii palestinieni au susținut că spitalul a fost lovit de un atac aerian israelian, în timp ce ministrul sănătății al Autorității Palestiniene a acuzat Israelul de declanșarea unui "masacru."

În Irak, tensiunile legate de conflictul din Gaza erau deja mari. Marele cleric șii, Ali al-Sistani, a condamnat Israelul săptămâna trecută și a cerut comunității internaționale să se opună "brutalității cumplite" din Gaza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel