SUA anunță sancțiuni împotriva lui Herman Gref și a 328 de deputați din Duma de Stat
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
SUA anunță sancțiuni împotriva lui Herman Gref și a 328 de deputați din Duma de Stat / Foto: Captură video Youtube Bloomberg
SUA anunță sancțiuni împotriva lui Herman Gref și a 328 de deputați din Duma de Stat / Foto: Captură video Youtube Bloomberg
SUA a anunțat sancțiuni împotriva lui Herman Gref și a 328 de deputați  din Duma de Stat.

Statele Unite impun sancțiuni întreprinderilor rusești care au legături cu industria de apărare, a 328 de deputați ai Dumei de Stat și a șefului Sberbank, Herman Gref. Declarația corespunzătoare a fost publicată joi pe site-ul OFAC (o divizie a Trezoreriei SUA responsabilă cu aplicarea în domeniul regimurilor de sancțiuni).

Gref este inclus în lista SDN (lista cetățenilor special desemnați). Pe 24 februarie, statele au impus sancțiuni asupra ancțiunilor de corespondență și de plată prin contul Sberbank.

„Gref este consilier al lui Putin încă din anii 1990, deținând funcții diverse și din ce în ce mai înalte, inclusiv în primăria din Petersburg.În plus, din 2000 până în 2007, Gref a ocupat funcția de ministru al Dezvoltării Economice și Comerțului, funcție în care a fost numit de Putin înainte de a deveni șef al Sberbank. Astăzi, Gref se află pe lista sancțiunilor pentru că a fost lider, oficial sau membru al guvernului rus”, notează OFAC.”, notează OFAC.

Tranzacțiile cu aur din rezervele Federației Ruse fac obiectul sancțiunilor adoptate anterior împotriva Băncii Centrale Ruse, Ministerului Finanțelor și NWF.

VEZI ȘI: Lavrov, durul de la Kremlin, își ține familia într-o vilișoară de 4 milioane de lire în UK

Duma de Stat, desemnată complice al războiului lui Putin

"OFAC desemnează Duma de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse (Duma) și 328 dintre membri ai săi pentru complicitatea lor la războiul lui Putin. Duma, care este camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a adoptat o rezoluție prin care i-a cerut lui Putin să recunoască DNR și LNR ca state independente, deși fac parte din Ucraina. Putin a recunoscut așa-zisa independență a autoproclamatelor DNR și LNR ca un șiretlic pentru a justifica ordonarea invaziei trupelor Rusiei în Ucraina, inițiind astfel războiul lui Putin împotriva vecinului său. Duma este desemnată în conformitate cu E.O. 14024 pentru a fi o subdiviziune politică, o agenție sau un instrument al GoR.

În plus, OFAC desemnează 328 de membri ai Dumei pentru că sunt lideri, oficiali, ofițeri executivi superiori sau membri ai consiliului de administrație al GoR.

Patru membri ai Dumei care sunt desemnați astăzi au fost desemnați anterior de OFAC. Acest grup include următoarele nume: Andrei Konstantinovich Lugovoi, Alexander Yuryevich Borodai, Vladislav Matusovich Reznik și Andrei Vladimirovich Skoch, care au mai fost anterior desemnați pentru sancțiuni.", se mai arată în comunicatul OFAC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel