Studiu: Zile prea FIERBINȚI pentru fermieri. Numărul se va DUBLA
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Schimbările climatice vor face munca din agricultură și mai grea pentru fermieri în următoarele decenii.

Schimbările climatice vor face munca din agricultură și mai grea pentru fermieri în următoarele decenii, conform Daily Mail. Un nou studiu arată că numărul de zile în care e prea cald pentru a munci în siguranță aproape că se va dubla.

Cercetarea Stanford și a Universității din Washington explică faptul că media anuală de zile în care este prea fierbinte afară pentru a munci se va dubla, de la 21 de zile pe an la 39 de zile pe an, până în 2050.

Mai mult decât atât, până în 2100, echipa de cercetare estimează că vor fi 62 de zile în fiecare an când temperatura indicată de termometru va fi prea periculoasă pentru muncă în aer liber.

Situație complicată

„Am fost surprins de amplitudinea schimbării – zilele nesigure se vor dubla până la jumătatea secolului și se vor tripla până în 2100", a transmis cercetătorul Stanford și conducătorul studiului, Michelle Tigchelaar.

Indexul zilnic de căldură este o expresie care se referă la cât de cald se simte afară când umiditatea este luată în calcul alături de temperatura aerului, într-un mod similar cu temperatura resimțită când vorbim despre lunile de iarnă.

Cercetare care se concentrează asupra omului, nu rodului

În timp ce studiile anterioare despre efectele schimbării climatice asupra industriei agricole se concentrau pe recolte, echipa a considerat că este important să ia în calcul cum vor afecta temperaturile crescânde fermierii, care petrec 12-14 ore lucrând în condiții grele.

„Oamenii care sunt cel mai vulnerabili sunt obligați să ia riscuri majore pentru ca noi, consumatorii, să avem o dietă sănătoasă și plină de proteine", a explicat Tigchelaar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel