Data publicării:

Studiu: Virusul care provoacă răceala comună nu permite infecția cu coronavirus

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Virusul care cauzează răceala comună poate efectiv să scoată coronavirusul din celulele corpului, spun oamenii de știință.

Conform BBC, unele virusuri sunt cunoscute pentru faptul că se întrec pentru a fi cel care provoacă infecția, iar cercetătorii Universității din Glasgow sunt de părere că rinovirusul învinge coronavirusul. Beneficiile ar putea fi pe termen scurt, dar rinovirusul este atât de comun încât încă ar putea ajuta la oprirea Covid-19.

Virusul influenza este unul dintre cele mai egoiste virusuri din lume și aproape monopolizează infecția. Alte virusuri, precum adenovirusurile, permit și pătrunderea altor virusuri în organism. În studiile lor, oamenii de știință arată că rinovirusul nu permite infectarea cu coronavirus. „SARS-CoV-2 niciodată nu începe, este foarte inhibat de rinovirus”, a spus dr. Pablo Murcia.

Situația este similară cu anul 2009, când pandemia de gripă porcină a fost amânată în unele părți ale Europei. VEZI ȘI: TOȚI se temeau de ”FURTUNA PERFECTĂ”. Apare o veste bună în timp ce România se confruntă cu zile de FOC în criza pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel