STUDIU - Medicii din București, expuși la agresiuni fizice și verbale
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Situație îngrijorătoare privind medicii din Capitală!

Colegiul Medicilor din Municipiul București va prezenta marți, 5 mai, rezultatele "Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din București".

Potrivit acestei cercetări, 86% din persoanele chestionate au fost expuse în cel puțin o circumstanță la agresiune verbală, iar 10,2% s-au confruntat cu incidente de agresiune fizică; 58.9 % dintre medicii care au fost agresați, respectiv 50% din totalul participanților la cercetare, au declarat că agresiunile verbale, fizice sau de altă natură produse în timpul exercitării profesiei le-au afectat sănătatea, calitatea vieții sau activitatea.

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) organizează marți, 5 mai, o conferință de presă la sediul instituției, în care vor fi prezentate rezultatele "Studiului pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din București".

Mai multe detalii despre expunerea personalului medical la agresiune vor fi oferite în cadrul conferinței de către Prof. Dr. Ioan Lascăr, președintele CMMB și al Fundației CMMB și Georgeta Elisabeta Ionescu, director al Fundației CMMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel