Studiu: Majoritatea persoanelor care lucrează de acasă, ''la fel de productive'' ca la birou
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Pexels de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Pexels de la Pixabay
Un studiu al Institutului de Statistică din Canada arată că majoritatea persoanelor care lucrează de acasă sunt ''la fel de productive'' ca la birou.

Cea mai mare parte a salariaţilor canadieni aflaţi în telemuncă estimează că sunt cel puţin la fel de productivi acasă ca şi la birou şi că ar prefera să lucreze în continuare de acasă cel puţin jumătate din timpul de lucru după terminarea pandemiei, a indicat joi un studiu oficial, potrivit AFP.

Aproape o treime (32%) dintre salariaţii canadieni, echivalentul a 3,1 milioane, au efectuat cea mai mare parte din orele de muncă de acasă în prima parte a anului, faţă de doar 4% în 2016, a precizat acest studiu al Institutului de Statistică din Canada.

Printre ei, 90% au declarat că sunt cel puţin la fel de productivi ca înainte. Mai mult de jumătate (58%) dintre noii telemuncitori au declarat că au realizat aproape aceeaşi cantitate de muncă, iar circa un sfert (32%), mai mult.

Restul de 10% au îndeplinit mai puţină muncă acasă decât la birou.

Per ansamblu, productivitatea în cazul telemuncii a fost mai ridicată în administraţia publică, în special în domeniul asistenţei medicale, decât în industriile producătoare de bunuri. Institutul de Statistică din Canada nu a constatat diferenţe semnificative între bărbaţi şi femei sau în funcţie de vârstă, de studii, de situaţia materială sau de profesia participanţilor. 

35% dintre toţi noii telemuncitori şi jumătate din personal, au declarat că au efectuat un număr mai mare de ore zilnic. Cu toate acestea, 3% au declarat că lucrează un număr mai mic de ore. Şi 80% dintre noii telemuncitori au precizat că ar prefera să muncească cel puţin jumătate din timpul de lucru de acasă după terminarea pandemiei.

Cei mai productivi la domiciliu vor să lucreze cea mai mare parte sau toate orele de acasă

Persoanele aflate în telemuncă şi care consideră că sunt mai productive la domiciliu decât la locul de muncă au indicat într-un procent mai mare că preferă să lucreze cea mai mare parte sau toate orele de acasă în comparaţie cu ceilalţi telemuncitori, se mai spune în studiu.

În schimb, majoritatea cadrelor didactice (54%) preferă să revină în clase pentru cea mai mare parte a timpului după terminarea pandemiei, un procent de trei ori mai mare în comparaţie cu ceilalţi telemuncitori.

Analiza a fost realizată plecând de la datele referitoare la populaţia activă în Canada în luna februarie. Studiul s-a limitat la salariaţii care muncesc pentru acelaşi angajator cel puţin din martie 2019 sau cel puţin cu un an înainte de întreruperea activităţilor economice, la jumătatea lui martie 2020, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel