Studiu: Creșterea emisiilor de carbon ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ poluare. Imagine de Nikola Belopitov de la Pixabay
Foto ilustrativ poluare. Imagine de Nikola Belopitov de la Pixabay
Creșterea emisiilor de carbon ar putea duce la moartea a 83 de milioane de oameni în următorii 80 de ani, arată un nou studiu.

Se estimează că emisiile de carbon de la 3,5 de americani ar putea duce la moartea unei persoane, cauza fiind creșterea temperaturilor globale, potrivit studiului publicat joi în revista științifică Nature, transmite Business Insider.

În studiu s-a folosit, ca bază, anul 2020. Experții au calculat că adăugarea a 4.434 tone metrice de dioxid de carbon în mediu duce la o singură moarte la nivel global.

Cantitatea este echivalentă cu cea de emisii produsă de 3,5 americani, în medie, în timpul vieții lor. De asemenea, aceeași cantitate de dioxid de carbon este echivalentă cu emisiile produse de 146,2 de nigerieni într-o viață.

Încălzirea globală ar putea duce, astfel, la un număr suplimentar de 83 de milioane de decese, în următorii 80 de ani.

Insurance Journal a remarcat că aceste cifre 'nu includ numărul de persoane care ar putea muri din cauza creșterii nivelului mării, a foametei sau a modificării tiparelor bolilor afectate de încălzirea atmosferei'.

Temperatura medie globală a crescut cu 1 grad Celsius de la era preindustrială și până în prezent. Se estimează că o încălzire cu 4,1 grade Celsius până în 2100.

De joi Pământul este 'pe datorie'. Omenirea și-ar fi consumat toate resursele planetare

'Cu mai mult de cinci luni înainte de sfârşitul anului, pe 29 iulie vom fi epuizat bugetul planetar al resurselor biologice pentru 2021. Dacă mai aveam nevoie de un semnal de alarmă pentru urgenţa climatică şi ecologică cu care ne confruntăm, 'Ziua Depăşirii' resurselor de pe Terra se ocupă de acest lucru', a declarat într-un comunicat publicat marţi Susan Aitken, o expertă în politologie din Glasgow, care va găzdui Conferinţa ONU pentru Schimbări Climatice (COP26) în luna noiembrie.

'Aceste date arată în mod clar că planurile de relansare în era post-COVID-19 nu pot avea succes pe termen lung decât dacă se sprijină pe regenerare şi pe gestionarea rezonabilă a resurselor ecologice', a declarat Laurel Hanscom, CEO-ul Global Footprint Network, citat în acelaşi comunicat. (Citește mai mult AICI.)

Germania a adoptat legea care obligă țara să aibă emisii nete zero până în 2045

La finalul lunii iunie, Bundestagul (parlamentul Germaniei) a adoptat noua lege privind protecţia climei, care prevede reguli mai stricte şi stabileşte obiectivul ca ţara să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2045, cu cinci ani mai devreme decât era prevăzut iniţial, informa DPA, citat de Agerpres. Legea a fost adoptată cu 352 de voturi pentru, 290 împotrivă şi 10 abţineri. (Vezi știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel