Data publicării:

Studiu. Ce salarii și beneficii au angajații din industria de outsourcing

Autor: Bogdan Cotigă | Categorie: Economie
WhatsApp
Business
Business

Asociația Business Service Leaders a lansat un studiu privind salariile și beneficiile angajaților din industria de outsourcing. 

Salariul pentru nivelul de intrare al angajaților fără experiență din industrie poate fi, în multe cazuri, cu până la 30% mai mare comparativ cu minimul pe economie al angajaților cu studii superioare. Studiul analizează șapte procese / tipuri de posturi ale industriei, după cum urmează: Managementului proiectelor/proceselor, Finanțe și Contabilitate, Resurse Umane, Servicii Clienți, Servicii de Aprovizionare și Achiziții, Dezvoltare Software (IT) și Top Management. Pentru specialiștii în Project Management salariul lunar poate începe de la 5000 lei brut și poate ajunge în multe cazuri la 20.000 lei brut/lună. Pentru specialiștii care lucrează în domeniul Financiar Contabil, sau Servicii Clienți (Customer Services) salariul de intrare poate începe de la 3300 lei brut pe lună, iar pentru cei care lucrează în Supply Chain (Aprovizionare) de la 3000 lei brut/lună. 

Bonusuri de limbă de 3.000 de lei/lună

 

Potrivit studiului, majoritatea companiilor oferă bonusuri de limbă. Franceza, germana, italiana și spaniola sunt limbile cele mai căutate de către angajatori, acestea fiind plătite cu bonusuri ce variază între 270 de lei brut și 3.000 de lei brut pe lună. Cei care cunosc limbi mai puțin vorbite pot primi bonusuri până la 3.600 de lei brut/ lună, în plus față de salariu. Un alt beneficiu acordat angajaților sunt zilele libere suplimentare, în afara celor obligatorii, care pot varia între una și șase zile pe an. Alte beneficii oferite de companii sunt tichetele de masă, abonamentele medicale private și opțiunea de a avea ore de lucru flexibile.  Studiul a fost făcut prin intermediul unui chestionar la care au răspuns 19 dintre companiile membre. În 2018, 33% dintre angajați ofereau servicii de Gestionare Clienți, 25% Servicii de IT și 23% activau în domeniul Financiar Contabil. Potrivit aceluiași studiu, vârsta medie a forței de muncă este cuprinsă între 26 și 35 de ani, femeile reprezentând 61% dintre angajații din industrie.  Potrivit sondajului, în medie, un angajat stă în companie între 1 și 5 ani. Majoritatea oamenilor care lucrează în industrie au cel puțin o diplomă universitară, iar 24% sunt absolvenți de Masterat sau Doctorat. În acest moment, cei mai căutați sunt oamenii care combină cunoașterea limbilor străine (germana fiind una dintre ele) cu alte aptitudini cerute de industrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel