Studiu: Băuturi tip ceai cu câte 7 E-uri pe piața românească
Un studiu realizat pe băuturile răcoritoare tip ceai de pe piața românească arată că 35,71% dintre acestea au în conținut atât zahăr, cât și îndulcitori, în timp multe au în componență nu mai puțin de 7 E-uri.
Analiza a fost realizată pe 14 tipuri de produse, achiziționate în mod aleatoriu și anonim din supermarket-urile de pe teritoriul țării de către reprezentații Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – A.N.P.C.P.P.S. România – InfoCons.
Problema E-urilor
Rezultatele acestui studiu relevă faptul că, din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele 14 de tipuri de produse analizate:
- - 28,57% au în conținut un număr de 2 E-uri;
- - 35,71% au în conținut un număr de 3 E-uri;
- - 21,42% au în conținut un număr de 7 E-uri.
Problema zahărului și a îndulcitorilor
Din punct de vedere al conținutului de zahăr și /sau îndulcitori, analiza prezintă următoarele:
- - 35,71% dintre băuturile tip ceai studiate au în conținut atât zahăr, cât și îndulcitori;
- - 28,57% au în conținut doar zahăr.
Conținutul de suc de fruct din concentrat:
- - 64,28% – 0,1% suc de fruct din concentrat;
- - 7,14% – 0,3 % suc de fruct din concentrat;
- - 28,58% – nu au continutul de fruct specificat pe etichetă.
Vezi aici primele rezultate integrale ale studiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News