Studenţii români, cei mai tari în marketing
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
concurs
concurs

Opt studenţi români ai Universităţii Bucureşti au câştigat trei medalii de aur, două de argint şi alte trei de bronz la concursul de simulare pe probleme de marketing Markstrat din Budapesta.

Tinerii au conceput o startegie de marketing pentru o firmă virtuală şi au reuşit să impresioneze juriul cu modul de lucru în echipă, viteza şi spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluţii şi competenţa de autoevaluare şi de reacţie în situaţii limită.

Studenţii au luat parte timp de o săptămână, în perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2013, la 11 runde de simulare online pe probleme de marketing în limba engleză în cadrul celei de-a XVI-a competiţii Markstrat, fiind coordonaţi de către profesori din ţările participante.

La competiţia de anul acesta au participat 76 de studenţi şi 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Ţările de Jos, Franţa şi România.

Echipa care a reprezentat Universitatea din Bucureşti a fost formată din şase studente de la secţia Limbi Moderne Aplicate de la Universitatea de Limbi Literaturi Străine şi Masteratul Cultura şi Limbajul Organizaţiilor Europene. Este vorba de Aura Ionescu (aur), Ana Onofrei (aur), Oana Zidaru (aur), Alina Violeta Popa (argint), Alexandra Badea (bronz), Alexandra Nuta (bronz)

De asemenea, de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri, au câştigat Monica Dobrescu (argint) şi Marenca Tomi (bronz). Echipa a fost condusă de conf. dr. Diana Ioniţă şi prof. dr. Magdalena Iordache-Platis, care au obţinut, de asemenea, medalii de aur.

Competiţia a fost organizată de consorţiul Dukenet, o reţea înfiinţată acum 15 ani care cuprinde universităţi din Europa (Danemarca, Ţările de Jos, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, România, Polonia). Din anul 2008, Universitatea din Bucureşti a devenit partener cu drepturi egale, urmând să trimită anual studenţi din departamentele şi facultăţile menţionate la un stagiu intensiv de strategii de marketing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel