Studenţii de la Facultatea de Istorie şi-au formulat revendicările. Vezi aici ce vor
Grupul de studenţi care a ocupat un amfiteatru din Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti a formulat un set de revendicări. Protestarii au de gând să rămână peste noapte la facultate, pentru a atinge pragul de 100 de ore.
Revendicările studenţilor de la Facultatea de Istorie:
Educatia trebuie sa reprezinte principala prioritate a statului. Cerem respectarea Pactului National pentru educatie, unde se specifica acordarea a minimum 6% din PIB pentru educatie si a minimum 1% pentru cercetare.
Cerem alegerea reprezentantilor studentilor pe o perioada de 1 an si 6 luni, cu o perioada de campanie electorala de 2 saptamani iar votul sa se desfasoare in decurs de o saptamana pe toata durata programului zilnic de curs.
Dorim participarea studentilor la sedintele Consiliului Facultatii si ale Senatului Universitatii, precum si accesul la programele cu subiectele ce urmeaza a fi dezbatute si la stenogramele sedintelor.
Vrem reformarea programelor universitare (60% din trunchiul canonic impus de senat, restul de 40%, la alegerea studentului, format din cursuri teoretice sau cu aplicabilitate practica).
Cerem introducerea admiterii pe baza de examen (proiect, proba practica,etc) pentru toate cele trei forme de invatamant (zi, frecventa redusa, invatamant la distanta).
Cerem obligativitatea evaluarii profesorilor de catre studenti. Rezultatele acestor evaluari trebuie sa fie publice.
Universitatea apartine tuturor. Oricine trebuie sa poata participa la evenimentele si cursurile universitatii, nu doar studentii.
Cerem ca accesul studentilor in Universitate noaptea sa fie permis pe baza de legitimatie sau carnet de student.
Cerem ca Biblioteca Centrala Universitara sa fie deschisa pe timpul noptii.
Vrem ca Universitatea sa nu reprezinte un spatiu de discriminare, opresiune, umilire. Trebuie sa se poata problematiza, discuta si descuraja aceste atitudini. Dorim acces la un proces real de rezolvare a acestor probleme, care sa acorde demnitate si protectie partilor implicate.
Studentii si cadrele didactice sunt parteneri egali in procesul educational.
Solicitam autoritatilor competente sa cerceteze masurile abuzive luate impotriva persoanelor care au dorit sa participe la dezbaterea publica „Universitatea si rolul ei civic” din data de 24 noiembrie 2011.
O scurtă scenă a dezbaterilor din amfiteatru, surprinsă de protestatari într-un clip video postat pe youtube:
Citeşte şi:
Ciutacu, în mijlocul studenților revoltați de la Politehnică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News