Studentă cu autism, discurs emoționant de absolvire a colegiului, ca șefă de promoție: Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Studentă cu autism, discurs emoționant de absolvire a colegiului, ca șefă de promoție Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o! Sursa foto - Pexels
Studentă cu autism, discurs emoționant de absolvire a colegiului, ca șefă de promoție Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o! Sursa foto - Pexels
Elizabeth B., care suferă de autism, a absolvit  Rollins College (SUA) ca șefă de promoție. La ceremonia de absolvire a  colegiului, tânăra i-a emoționat pe cei prezenți prin discursul său.

Tânăra care comunică printr-un calculator și-a scris textul cu un singur deget și cu ajutorul unui coleg de clasă care ținea tastatura.  "Directorul liceului i-a spus unui profesor: Retardatul nu poate fi cel mai bun elev. Și totuși, iată-mă aici astăzi", a amintit Elizabeth în discursul său de absolvire. Tânăra suferă de autism, nu vorbește și comunică prin scris, lucru care i-a permis să cunoască importanța limbajului. 

La 22 de ani, tânăra știe multe despre "realizările comune": "Problemele mele neuromotorii mă împiedică să mă leg la șireturi sau să mă închei la cămașă. Am scris acest discurs folosind un singur deget și cu ajutorul colegului care ține o tastatură", relatează El Comercio.

Elizabeth le-a povestit, celor prezenți, și unele dintre cele mai grele momente din viața sa. "Am luptat toată viața mea fără să fiu ascultată sau acceptată. O știre de pe prima pagină a ziarului nostru local relata cum directorul liceului meu i-a spus unui membru al personalului: "Un retardat nu poate fi cel mai bun elev". Cu toate acestea, iată-mă aici astăzi", a menționat tânăra șefă de promoție.

Citește și:  Diagnostic tulburător pentru o jurnalistă de 60 de ani: În mod jenant, am ratat propriile mele știri de ultimă oră. Sunt AUTISTĂ

În timpul discursului său, Elizabeth l-a amintit pe Martin Luther King, atunci când a dezvăluit care este cea mai mare dorință a sa. "Comunicați. În lume există 31 de milioane de autiști, care nu vorbesc și care sunt închiși într-o cușcă tăcută. Viața mea va fi dedicată lor, pentru a-i scuti de suferință și pentru a le da vocea care le va permite să-și aleagă propria cale.

De asemenea,  șefa de promoție s-a folosit de umor pentru a-și îndemna colegii să își ajute comunitatea. "Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o. Un autist care nu vorbește te încurajează să-ți folosești vocea. Dacă puteți vedea curajul din mine, atunci puteți vedea curajul din toți cei pe care îi întâlniți", a încheiat tânăra, stârnind aplauzele colegilor săi.

Consultă și: Bebelușii care se uită la televizor au un risc mai mare de a fi diagnosticați cu autism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel