Urmărește emisiunea live
Studenta criminală de la Medicină rămâne după gratii. Eliberarea ei va putea fi discutată din nou anul viitor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Instanța a decis că 'studenta criminală de la Medicină' rămâne în închisoare. 

Carmen Șatran, fostă Bejan, condamnată pentru crima din august 2009, rămâne după gratii. Decizia aparține Tribunalului Cluj și este definitivă. O nouă cerere de liberare condiționată poată fi analizată în martie 2022.

Cererea de liberare condiționată a lui Carmen Șatran, fostă Bejan, a fost respinsă în primă instanță de Judecătoria Gherla. Instanța a dispus, de asemenea, reanalizarea cererii în septembrie 2022. Pentru că hotărârea Judecătoriei Gherla a fost contestată la Tribunalul Cluj, s-a decis în cele din urmă menținerea după gratii a tinerei. Totodată, judecătorii au redus termenul în care liberarea condiționată a lui Carmen Șatran poate fi rediscutată, informează Adevărul.

Carmen Şatran a fost condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, comisă în august 2009. 

Cum s-a întâmplat totul 

În vacanța de vară din 2009, Sergiu Florea, originar din județul Hunedoara, și Carmen Bejan, din Ineu, județul Arad, iubiți și studenți în anul întâi, la Timișoara, au decis să închirieze o cameră de cămin pentru a locui pe perioada restanțelor. 

Pentru că aveau nevoie de bani ca să-și plătească examenele, ei au hotărât ca tânăra să-l ademenească pe Trifu Schroth, un bărbat bogat din Timișoara, în camera de cămin. Bărbatul urma să întrețină relații intime contra cost cu Carmen Bejan. 

Între ei însă s-a iscat un scandal. A intervenit și Sergiu Florea și, în cele din urmă, cei doi studenți l-au bătut și l-au înjunghiat pe Trifu Schroth. 

Carmen Bejan și Sergiu Florea au pus cadavrul într-un dulap și s-au dus la un supermarket să cumpere saci de plastic și un geamantan în care să pună cadavrul pe care l-au tranșat. Aceste scene s-au derulat în camera de cămin. 

Portarul a observat niște urme de sânge pe hol și a anunțat Poliția. 

Curtea Supremă a pronunțat sentința finală pe 8 iunie 2011. Odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, pedeapsa lor a fost redusă cu patru luni.

VEZI ȘI: Dublă crimă scoasă la iveală după un accident rutier. Tudorel Butoi, reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel