Ingrediente
Foi de plăcintă
Mere - 4 unități
Unt topit - 1 lingură
Unt - 1 lingură
Zahar brun - 1 lingura
Scorțișoară măcinată - 1 linguriță
Stafide - 1 mână
Nucile - 1 mână
Mod de preparare
Pasul 1. Începem să decojim și să tăiem merele.
Pasul 2. Într-o tigaie la foc mediu-mic, adăugați untul netopit, merele tocate, zahărul și scorțișoara.
Lăsați mărul să se înmoaie și apoi adăugați stafidele și nucile.
Pasul 3. Pe o suprafață netedă punem o foaie de plăcinte, tapetăm cu untul topir și lipim deasupra o altă foaie. Repetăm acest pas până când sunt lipite minimum 5 foi de plăcintă. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât strudelul tău va fi mai crocant.
Pasul 4. Umpleți cu mere și pliați marginile și capetele pentru a forma un pachet.
Unge din nou cu unt şi bagă tava la cuptor, la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
VEZI ŞI Dulceaţă de gutui. Reţeta veche a bunicii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă