Strudel de mere, reţeta secretă a marilor patiseri. Doar aşa îţi va ieşi delicios
Cu toţii adorăm strudelul de mere. Este delicios şi nu este deloc greu de preparat. Vă prezentăm reţeta secretă a marilor patiseri.
Ingrediente
Foi de plăcintă
Mere - 4 unități
Unt topit - 1 lingură
Unt - 1 lingură
Zahar brun - 1 lingura
Scorțișoară măcinată - 1 linguriță
Stafide - 1 mână
Nucile - 1 mână
Mod de preparare
Pasul 1. Începem să decojim și să tăiem merele.
Pasul 2. Într-o tigaie la foc mediu-mic, adăugați untul netopit, merele tocate, zahărul și scorțișoara.
Lăsați mărul să se înmoaie și apoi adăugați stafidele și nucile.
Pasul 3. Pe o suprafață netedă punem o foaie de plăcinte, tapetăm cu untul topir și lipim deasupra o altă foaie. Repetăm acest pas până când sunt lipite minimum 5 foi de plăcintă. Cu cât sunt mai multe straturi, cu atât strudelul tău va fi mai crocant.
Pasul 4. Umpleți cu mere și pliați marginile și capetele pentru a forma un pachet.
Unge din nou cu unt şi bagă tava la cuptor, la 180 de grade timp de aproximativ 20 de minute.
VEZI ŞI Dulceaţă de gutui. Reţeta veche a bunicii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News