Data actualizării:
Data publicării:

Structura Guvernului Florin Cîțu. Ludovic Orban a spus cum se împart ministerele

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Ludovic Orban, președintele PNL, a vorbit despre viitorul Guvern Cîțu și cum se vor împărți ministerele între PNL, USR și UDMR. 

”Este vorba de doi vicepremieri. Guvernul va avea 18 ministere, din acestea 9 vor fi conduse de reprezentanții PNL, 6 de reprezentanții USR - PLUS și 3 vor fi conduse de reprezentanții UDMR” a anunțat Ludovic Orban, după negocierile privind formarea Guvernului Florin Cîțu. 

Ce ministere ia USR PLUS

Dan Barna a anunțat că ministerele asumate de USR PLUS sunt ”Ministerul Transporturilor, Ministerul Justiției, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei cu partea de antreprenoriat și IMM-uri.” Dacian Cioloș a completat că au mai multe proiecte în domeniul Justiției, precum Fără penali în funcții publice. De asemenea, el s-a referit și la Ministerul Fondurilor Europene, despre care înțelegem că este al șaselea minister obținut de USR PLUS în Guvernul Cîțu. În plus, ei vor lua și partea de minister ruptă din Ministerul Economiei, cea care se referă la IMM-uri și turism. ”Ce a fost mai greu a trecut” a precizat co-liderul USR PLUS, adăugând că negocierile continuă. 

Ce ministere ia UDMR

”Vom asuma trei ministere: Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, (...) Mediului, Apelor și Pădurilor (...), Sportului și Tineretului” a spus Kelemen Hunor, liderul UDMR, care a subliniat că ”avem nevoie de a dezvolta toate localitățile României în mod echilibrat”, ”dezvoltarea durabilă înseamnă să avem grijă de mediu, de ceea ce am moștenit, pentru că trebuie să lăsăm copiilor noștri”, ”fără tineret nu există viitor și fără sport nu se poate gândi o societate modernă”. 

Ce ministere ia PNL 

Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii și Protecției sociale” a completat Ludovic Orban lista, adăugând ”unde e vorba de muncă, nu ne dăm înapoi”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel