Stresul cronic: simptome, cauze și remedii. Dafinoiu: Să facem din asta întotdeauna o prioritate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com
Stresul cronic poate să fie factor de risc pentru o serie de boli. Gestionarea stresului cronic este important atât pentru propria persoană, cât și pentru relațiile interumane.  

tresul de scurtă durată este trăit de mulți dintre noi și cumva este o parte obișnuită a cotidianului. Însă când acesta devine cronic sau de lungă durată, poate avea un impact grav asupra stării de sănătate.

Stresul este un răspuns natural la situații solicitante și face ca organismul să elibereze hormoni, cum ar fi cortizolul, cunoscut ca hormonul stresului, și adrenalina. Aceștia ajută la pregătirea organismului să intre în acțiune, specialiștii descriu această acțiune ca pe o stare de atenție sporită sau de excitare.

Printre factorii declanșatori ai stresului se numără situațiile periculoase și presiunile psihologice, precum termenele limită, examenele sau evenimentele sportive.

Stresul cronic, cauze și simptome

În mod normal, efectele fizice ale stresului nu durează foarte mult, însă sunt situații în care unii oameni se află într-o continuă stare de vigilență sporită, fapt care în timp duce la stresul cronic.

Iar printre cauzele stresului cronic se află:

CITEȘTE CONTINUAREA PE DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel