Strauss-Kahn a pus detectivii pe urmele presupusei sale victime
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn au angajat o agenţie privată de detectivi pentru a descoperi cât mai multe detalii despre viaţa personală a tinerei cameriste care îl acuză de agresiune sexuală pe fostul director al FMI, relatează Le Figaro.

Agenţia contractată ar fi Guidepost Solutions, una dintre cele mai bune în domeniu. "Avocatul lui Strauss-Kahn va vrea să ştie tot atât despre victimă, cât şi despre clientul său", explică Kim Townsend, avocat newyorkez care se ocupă de dosare penale. "Având în vedere strategia adoptată, el va încerca să discrediteze victima şi va verifica astfel trecutul ei, până în copilărie. În privinţa clientului său, el va trebui să verifice absolut tot, pentru a putea răspunde oricărui atac din partea procurorului", continuă avocatul, potrivit Mediafax.

O armată de detectivi a fost trimisă deja la Bronx, unde locuieşte victima, şi la Harlem, unde lucrează rudele ei. Este o investigaţie la scară mare, care se va extinde pe mai multe continente, din Guineea, de unde este originară ea, până la Paris şi Washington. Wayne Kellerman, detectiv la New York, explică pentru cotidianul francez cum se desfăşoară ancheta. "Pentru început, numărul de securitate socială al tinerei le va oferi acces la numeroase baze de date. Vor şti unde şi cu cine a locuit aceasta de la sosirea ei în Statele Unite, dacă a avut probleme cu justiţia, dacă actele sale sunt în regulă, dacă a comis infracţiuni", explică el.

Obiectivul este de a stabili moralitatea acestei musulmane în vârstă de 32 de ani, care îşi creşte singură fiica de 15 ani într-un cartier din Bronx, lucrând la hotelul Sofitel din Manhattan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel