Straturile emigrației românești în SUA. George Maior: Este important pentru întreaga relație româno-americană / video
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
George Maior, ambasadorul României în Iordania, a vorbit în cadrul emisiunii De Ce Citim, sâmbătă, 26 noiembrie, despre experiența diplomatică din Iordania, Statele Unite și Irlanda, unde a avut misiuni diplomatice pe parcursul carierei. Referindu-se la experiența din SUA, ambasadorul a făcut o analiză istorică a emigrației românești. 

„Sunt straturi mari, istorice, ale migrației românești în America, începând cu sfârșitul secolului XIX, comunități puternice de români care au migrat în zonele industriale de atunci, cele mai vibrante în dezvoltarea Americii, Michigan, Ohio. Apoi o emigrație politică, după evenimentele nefericite de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru noi, români care au ales America pentru a-și trăi viața departe de comunism. Apoi emigrație mai recentă bazată pe excelență profesională, mai ales în zona IT-ului, pe Coasta de Vest. Comunități diverse, dar unite de aceeași dragoste pentru România și care fiecare în felul lor aduc o contribuție importantă în America, la imaginea țării și la prezența sa culturală și identitară, bune cunoscătoare a realităților și care vor să ajute această relație a României cu Statele Unite, care este cardinală pentru securitatea și prosperitatea noastră economică”, a spus George Maior.

„Văd o dinamică extrem de bună acolo” 

„Am încercat să vizitez cât mai multe dintre aceste comunități, cu o prezență pe tot spațiul teritorial american, în diverse state. Mă bucur că acest lucru se face sistematic acum. Am avut atunci și perioada dificilă a pandemiei de Covid, când anumite proiecte au fost întrerupte în mod natural. Acum văd acest proiect al Ambasadei (n.r. României în SUA) de a se vizita toate statele americane, sper să reușească, văd o dinamică extrem de bună acolo. Este importantă pentru întreaga relație româno-americană”, a mai zis George Maior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel