Strategiile pentru Primăria Bucureștiului, problema gravă. Bogdan Chirieac: Ideea se dovedește falimentară. Asta e realitatea în România
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu
Analistul Bogdan Chirieac a comentat acțiunile de campanie ale candidaților pentru București. 

Campania electorală pentru primăria Bucureștiului atinge din ce în ce mai multe momente inedite. De pildă, Sebastian Burduja cântă în Centrul Vechi melodii de Ștefan Bănică Jr, iar Cristian Popescu Piedone a luat o coasă și a făcut curat pe terenul administrat de Nicușor Dan.

Totodată, actualul primar a răspuns întrebărilor legate de șpagă, susținând că nu a luat niciodată, fiind mereu "foarte relaxat din punct de vedere financiar". Nicușor Dan nu a ezitat să facă mici ironii la adresa lui Sebastian Burduja, spunând că nu va cânta niciodată în campanie. 

Analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție la Antena 3 CNN, a abordat subiectul strategiilor de campanie, punctând probleme mari pe care o să le întâmpine electoratul din București.

"Să-i facem față și să o privim cinstit"

"Strategia câștigătoare va fi cea care ne va aduce primarul general. O să aflăm în două săptămâni și puțin care a fost strategia câștigătoare. Adevărul este că sunt 4 candidați puternici, și nu este în regulă ca un primar al unui oraș precum Bucureștiul să poată să fie ales cu 25% dintre voturi. De ce? Fiindcă 10-15% vor lua AUR și SOS. Îmi e foarte clar că și SOS va lua și el un procent, măcar de 5%. Asta e realitatea în România. Ce să facem? Să-i facem față și să o privim cinstit. Deci, sunt circa 85% dintre voturile bucureștenilor care se împart la 4 candidați puternici. Probabil primarul ales o să câștige cu 25-27%, ceea ce ridică o gravă problemă de reprezentativitate, dacă mă întrebați. Ideea de a face alegeri locale într-un singur se dovedește falimentară, acesta este adevărul. În rest, fiecare dintre candidați aduce câte ceva, să știți. Mai puțin în Sectorul 1 unde avem o persoană în funcția de primar cu un comportament, ca să-i spun așa, accentuat. Acolo, fiind tot foarte mulți candidați puternici, cel al coaliției, George Tuță, Dan Tudorache, Liviu Negoiță, Ramona Bruynseels, Dan Podaru, se diluează foarte mult votul. În zona asta avem o problemă mare. Deci poate după localele acestea, onorabilii parlamentari se gândesc să revenim la votul în două tururi de scrutin, dacă în primul tur cineva nu obține 50%", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
pixel