Data publicării:

Strategiile alese de Piedone, Cîrstoiu și Nicușor Dan pentru campania electorală. Chirieac: "Viziunea e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire"

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
Bogdan Chirieac a analizat principalele strategii pe care se bazează candidații care intră în cursa pentru funcția de primar al Bucureștiului. 

Chirieac a fost invitat să comenteze la România TV diferențele de abordare ale candidaților pentru funcția de primar al Capitalei, pornind de la imaginile care-l arată pe Piedone în piață, la masă, cu lăutari. Analistul spune că în toată campania electorală pentru București lipsesc lucrurile concrete, viziunea pentru un oraș care se află în topul celor mai bogate din Uniunea Europeană. 

"Campania electorală e pentru toate palierele, pentru toate gusturile, că tot vorbim de gogoși, langoși, pâine pe asfalt și lucruri de genul acesta. În campania electorală, un politician trebuie să intre în fiecare casă, indiferent că e una de un milion de euro sau un apartament de 10 000 euro în Zăbrăuți. Trebuie să ajungi și acolo. Acum, fiecare face ce crede că e mai bine pentru București. Este importantă viziunea asupra Bucureștiului, care este în topul celor mai bogate 25% dintre orașele din Uniunea Europeană, conform Eurostat. În contextul acesta, nu știu dacă este cel mai potrivit să mergem în continuare cu măsuța cu langoși sau poate că acesta este nivelul. Poate ar trebui să mergem totuși pe viziune, iar aici nu am văzut nimic. Viziunea e sublimă, e formidabilă, dar lipsește cu desăvârșire. Nu a spus nimeni, de exemplu, că va fi refăcut integral centrul istoric în doi ani și că acolo va fi atracția turistică a Bucureștiului. Parcurile au ajuns un loc de infecție pentru copilașii din acest oraș. Sunt prăbușite. Locurile de joacă pentru copii din Herăstrău sunt desființate de un an de zile," a spus Chirieac la România TV.

Chirieac spune că Nicușor Dan vede în Cătălin Cîrstoiu principalul contracandidat

Întrebat cum crede că primește electoratul imaginile cu Piedone care merge în piețe, la tarabe, cu lăutari, Chirieac a spus că Piedone și-a ales în mod evident palierul de electorat pe care mizează pentru alegeri. 

"Pe Piedone nu trebuie să-l voteze tot orașul, ci această bucată de electorat căreia i se adresează domnia sa. El acolo se duce. Cătălin Cîrstoiu deocamdată nu este pe nicăieri, dacă mă întrebați. Nicușor Dan este pe rețelele de socializare cu atacuri la adresa lui Cătălin Cîrstoiu. Eu cred că șefii de campanie ai lui Nicușor Dan care sunt pricepuți pe mediul online l-au perceput ca principal pericol pentru funcția de primar pe domnul Cătălin Cîrstoiu și atunci pe el îl demontează în zona de online. Probabil nu au avut timp de Piedone pentru că dânșii consideră că se adresează unui electorat care este totuși marginal, care ar reprezenta poate 20% nu 30-35% sau maximum 38%, atât cât ai nevoie ca să fii ales primar general al Capitalei," a mai spus Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel