Strategii cu remanierea. Sociolog: Cunoscându-i artiști în negociere, e posibil ca cei de la UDMR să rămână cu oamenii lor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Principalele formaţiuni din coaliţie ar lua în considerare o remaniere guvernamentală. Subiectul a fost comentat de sociologul Alfred Bulai.

„Am înțeles că se vrea un fel de remaniere. Adică cineva a deranjat, asta este clar, pentru că, în mod normal, nu se fac remanieri la mijlocul lui august”, a spus sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură” de la DCNews și DCNewsTV.

„Nu este un lucru înțelept în politică să sugerezi că vrei să faci remanieri, pentru că începe lumea să se aștepte și, dacă nu aveai de gând, e nasol”, a zis Alfred Bulai. „Nu este o strategie bună să anunți. Într-adevăr, poți să creezi sperieturi”, a mai spus sociologul.

„Coaliția nu se strică. Politica este să se schimbe câte cineva și de o parte și de alta, PSD și PNL, eventual și la UDMR. Problema e cu UDMR. Cunoscându-i artiști în negociere, este posibil ca UDMR să rămână cu oamenii lor și să schimbe doar PNL și PSD”, a zis sociologul. 

„Acum, problema nu este legată de cum merge economia sau știu eu ce domeniu, ci - din ce intuiesc eu - de luptele interne din partide. Adică de a pleca cineva care nu mai este în grații și a veni cineva de care avem nevoie”, a explicat Alfred Bulai.

„De ceva vreme, în România, remanierile nu au legătură cu eficiența activității guvernamentale, ci cu jocurile politice. Motiv pentru care, dacă e să se facă, se va face”, a subliniat Alfred Bulai.

Bulai și Vâlcu caută „Nod în papură” la DC News. Sez. 1 Ep. 36

Citește și...

Un mare sociolog, sfat „gratis” pentru PSD dacă vrea să câștige alegerile prezidențiale în 2024

PSD are o experiență îndelungată în a pierde alegerile prezidențiale. Ce s-ar putea întâmpla în 2024? Se va repeta istoria?

Sociologul Alfred are un sfat pentru PSD dacă vrea să câștige alegerile prezidențiale în anul 2024.

„Există soluție pentru ca PSD să aibă președinția. Primul tur... ei știu că-l câștigă. Datele actuale arată că sunt, în continuare, pe primul loc. Problema mare este la turul doi. Soluția este simplă și le-o dau eu gratis: Candidatul la prezidențiale 2024 nu trebuie să fie din interiorul partidului. Sau dacă este membru de partid trebuie să fie „cel mai puțin” politician, adică un om care poate aduce voturi de la alții. Așa este în turul doi: te bazezi pe ai tăi, dar trebuie să aduci măcar un milion-două de voturi de la alții, ceea ce nu este deloc simplu. O altă variantă ar fi să fie mai multe partide pe același culoar cu PSD, care să aibă procente importante și ai căror votanți se vor duce, indiferent ce le zic șefii lor, în zona de stânga”, a spus sociologul Alfred Bulai la DC News în cadrul emisiunii „Nod în papură”.

Citește și...

Geoană, frază cheie. Gușă: Este ceva de remarcat, mai precis că e singurul prezidențiabil calificat pentru alegerile din 2024 

Cozmin Gușă a spus că a fost plăcut impresionat de discursul unui posibil candidat la prezidențiale 2024.

Vorbim de Mircea Geoană care a ținut un discurs în fața unui stadion plin. Secretarul general adjunct al NATO a participat la festivitatea organizată cu prilejul închiderii anului universitar 2021-2022 de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș. Tribunele erau pline, fiind în jur de vreo 15.000 de oameni care i-au ascultat discursul.

„Tribunele erau pline. Până și gazonul era plin de studenți și absolvenți. Mircea Geoană a avut un discurs de fix 15 minute. A vorbit liber, nu l-a citit de nicăieri. A vorbit în fața unei asistențe de stadion. A fost un discurs de prezidențiabil, n-a fost un discurs de șef adjunct NATO. (...) Să vă spun o declarație făcută de Mircea Geoană acolo: „Niciodată să nu renunți, chiar dacă ai eșuat. Gândește-te, restul va veni ca recompensă încă și mai tare ca data trecută”. Asta a spus Mircea Geoană. Ne gândim că s-a referit la alegerile din 2009. Este ceva de remarcat, mai precis că este singurul prezidențiabil calificat, nu zic că n-or mai fi și alții în România, care practic se înscrie în cursă în acest moment. Așa văd eu lucrurile. La manifestarea din Cluj de la TIFF, unde au fost vreo 1500 de oameni în asistență, la acest eveniment au fost vreo 15.000. Este evenimentul săptămânii trecute în politica internă, după părerea mea”, a zis Cozmin Gușă la DC News și DC News TV în emisiunea „Deferiți mass-media”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel