Data publicării:
Strategia Națională Anti-Doping 2024-2027, aprobată de Guvern. Constantin: Sportul de masă și sportul de performanță, în condiții curate, oneste și de fairplay
Strategia Naţională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată, joi, în ședința de Guvern.
Executivul a adoptat, joi, în ședința de Guvern, Strategia Națională Anti-Doping 2024-2027, a anunțat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciolacu.
”Strategia Națională Anti-Doping 2024-2027 a fost aprobată de către executiv și este un angajament luat odată cu semnarea de către România a Convenției internaționale împotriva dopajului a UNESCO, iar implementarea acestei strategii va însemna un ecosistem prin care este încurajat sportul de masă și sportul de performanță, în condiții curate, oneste și de fairplay.
Sportul de masă trebuie să însemne oameni mai sănătoși, care să beneficieze de un mod de socializare pe care numai mișcarea îl poate oferi, iar sportul de performanță trebuie protejat activ de eventualele ingerințe ale unor substanțe interzise de forurile internaționale pentru a avea performanțe de succes și incontestabile", a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului, joi, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.
Strategia adoptată joi reprezintă cadrul general, ea urmând a fi implementată în anii menționați, 2024-2027, prin mai multe decizii ale ministerelor sau a autorităților împuternicite să o facă, scrie Agerpres.
Campanii educative cu COSR, ANS și ANA
”Strategia Națională Anti-Doping pentru perioada 2024-2027 este elaborată în scopul coordonării eficiente a activităților și resurselor pentru următorii 4 ani, stabilind în acest sens obiectivele generale și specifice pe direcțiile de acțiune asumate atât prin propriile atribuții, cât și prin cooperarea interinstituțională cu factorii implicați în reducerea fenomenului dopajului, precum și în vederea prevenirii și combaterii producerii și traficului ilicit de substanțe dopante.
Strategia Națională Anti-Doping evidențiază angajamentul necondiționat în lupta împotriva dopajului, toleranța zero în ceea ce privește dopajul, promovarea fairplay-ului prin programe și campanii educative coerente cu parteneri din domeniu: Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Agenția Națională pentru Sport, Agenția Națională Antidrog, federațiile sportive naționale, direcțiile pentru sport județene, cluburile sportive”, se arată în nota de fundamentare a proiectului aprobat în ședința de guvern.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News