Urmărește emisiunea live
Strângere de semnături referendum în Vama Veche. Modificarea Constituției prin referirea la Republica Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Dumitru
WhatsApp
Mișcarea civică unionistă a demarat campania de strângere de adeziuni la proiectul unirii României cu Republica Moldova. În aceste zile, voluntarii se află în stațiunile de pe Litoral.

Un grup de circa 30 de tineri din România și Republica Moldova colectează în aceste zile semnături pe litoralul românesc al Mării Negre. Ei le solicită turiștilor și localnicilor să semneze pentru declanșarea unui referendum privitor la reviziuirea Constituției, în sensul includerii unei referiri la unirea cu Republica Moldova ca obiectiv național.

Flacăra Unirii

Operatorii de teren care colectează semnăturile aparțin asociațiilor unioniste Acțiunea 2012, din România, respectiv Tinerii Moldovei, de peste Prut. Ei au plecat de miercuri din Chișinău cu un autocar purtând inscripția „Flacăra Unirii”, traseul ducându-i prin Iași, Brașov, Valea Prahovei, iar de duminică se află în județul Constanța, ziua de luni fiind dedicată localității Vama Veche, iar marți celorlalte stațiuni de pe Litoral.

Obiectivul este acela de a colecta un milion de semnături din România, Republica Moldova, unde circa o treime din locuitori dețin și cetățenia română, și din diaspora românească.

1 Milion pentru Unire

Alături de voluntari este și George Simion, președintele ONG-ului Acțiunea 2012 care promovează mesajul „Basarabia e România”, acesta declarându-se mulțumit de ritmul în care listele sunt completate cu iscălituri și de receptivitatea pe care oamenii au arătat-o față de campania „1 Milion pentru Unire”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel