Strămutarea procesului lui Vlad Pascu, cerută de procurori și înregistrată la Curtea de Apel
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
A fost solicitată strămutarea procesului lui Vlad Pascu.

Strămutarea procesului în care este judecat Vlad Pascu, șoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri şi a rănit alţi trei, a fost solicitată Curţii de Apel Constanţa de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Solicitarea a fost înregistrată marți pe rolul Curţii de Apel Constanţa, iar termenul la care instanța se va pronunța este stabilit pentru data de 2 aprilie, conform portalului instanţelor de judecată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vlad Pascu și-a recunoscut faptele în faţa instanţei de la Judecătoria Mangalia la termenul din data de 14 martie al procesului, oferindu-i astfel posibilitatea de a beneficia de reducerea pedepsei. El nu a fost în sala de judecată, dar a participat prin intermediul sistemului online.

O cerere de schimbare a încadrării juridice, din ucidere din culpă în omor calificat, a fost depusă de unul dintre avocații familiilor îndoliate. De asemenea, recuzarea judecătoarei care se ocupă de caz a fost respinsă, după ce părinții celor doi tineri decedați au solicitat acest lucru.

A fost stabilit un nou termen de judecată

Noul termen de judecată a fost stabilit de instanță pentru data de 4 aprilie, ora 10:00.

Primul termen pe fond în acest dosar a fost pe 22 februarie. Cauza a fost amânată în condiţiile în care, potrivit avocatului Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei moarte în accidentul rutier, unul dintre avocaţii lui Pascu s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a anunţat că nu poate participa la termenul din 22 februarie pentru că este la o acţiune de protest alături de colegi din Baroul Bucureşti.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunțat pe data de 11 octombrie 2023 că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel